Ο ύμνος του ΕΑΜ και η ταραχή των ημερών! Reviewed by Momizat on .   Ταραχή και θόρυβος. Ο νέος δήμαρχος Χαλανδρίου που στηρίχτηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ (τι έγκλημα!)έβαλε κοντά στ’ άλλα εμβατήρια παρέλασης και τη μουσική του   Ταραχή και θόρυβος. Ο νέος δήμαρχος Χαλανδρίου που στηρίχτηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ (τι έγκλημα!)έβαλε κοντά στ’ άλλα εμβατήρια παρέλασης και τη μουσική του Rating: 0

Ο ύμνος του ΕΑΜ και η ταραχή των ημερών!

Ο ύμνος του ΕΑΜ και η ταραχή των ημερών!

 

Ταραχή και θόρυβος. Ο νέος δήμαρχος Χαλανδρίου που στηρίχτηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ (τι έγκλημα!)έβαλε κοντά στ’ άλλα εμβατήρια παρέλασης και τη μουσική του ύμνου του ΕΑΜ, γνωστή ρώσικη μελωδία. Για σκεφτείτε, τι χαλασμός είχε να γίνει, αν ακουγότανε και οι στίχοι του αείμνηστου Βασίλη Ρώτα «…το ΕΑΜ μας έσωσε απ’ τη πείνα θα μας σώσει κι από τη σκλαβιά…..», με τη φωνή της αξέχαστης Μαρίας Δημητριάδη(σε ενορχήστρωση του Θάνου Μικρούτσικου)!!

Όλοι αυτοί λοιπόν που ενοχλήθηκαν με το ΕΑΜικό παιάνισμα στο Χαλάνδρι, ας ξέρουν ότι το ΕΑΜ, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, την περίοδο της σκληρής κατοχής αγκάλιασε το 70% του Ελληνικού λαού, αντιστάθηκε στον κατακτητή κι έσωσε με τα συσσίτια, κόσμο και κοσμάκη απ’ την πείνα, που θέρισε πάνω από 300.000 ψυχές!! Όταν παλάτι και κυβέρνηση για να γλυτώσουν το τομάρι τους την κοπάνησαν για να παραχειμάσουν στο Κάιρο. Όταν άλλοι ομοϊδεάτες σημερινών θαυμαστών του Χίτλερ, συνεργάζονταν με τους απάνθρωπους σφαγείς του Διστόμου, των Καλαβρύτων, της Κανδάνου, του Κομμένου και τόσων άλλων μαρτυρικών τόπων της πατρίδας μας. Κι αυτά δεν τα γράφουν μόνο «ΕΑΜοβούγλαροι» ή «κομμουνιστοσυμμορίτες» ιστορικοί. Ας διαβάσου λοιπόν νεοελληνική ιστορία.

Αντί να πουν μπράβο στο δήμαρχο γιατί μας θύμισε την μεγαλειώδη αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που αναγνωρίστηκε με νόμο του κράτους από το 1982,(επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου), εκδηλώνουν πολιτική μιζέριας και οπισθοδρόμησης. Και καλά οι της Ν. Δημοκρατίας προτιμούν να εκφράζονται με τους γνωστούς φιλοχιτλεριστές Πλεύρη, Γεωργιάδη κ. ά.(έχουν τους λόγους τους), εσύ Λυκούδη γιατί υπαγορεύεις στο δήμαρχο νάναι «πιο προσεκτικός;», εσύ Τατσιόπουλε πού βρήκες την «αστοχία του δημάρχου»; εσύ Τσίμα πού βρήκες «νοσηρό φαινόμενο», και συ Θεοδωράκη (Ποτάμι, protagon) γιατί τόση ταραχή;

Δεν ξέρετε, δεν μάθατε για το ρόλο του ΕΑΜ στην κατοχή; Δεν είδατε τουλάχιστον σκελετωμένους και εξαϋλωμένους από την ασιτία και νεκρούς στα σκουπίδια; Δεν γνωρίζετε ποια οργάνωση, μέσα στο ζόφο και στη σκλαβιά, έδειξε το μεγαλείο των ανθρώπινων αισθημάτων αγάπης και αλληλεγγύης στους χειμαζόμενους συνανθρώπους; Και παράνομο να ήταν ακόμα το ΕΑΜ, θάπρεπε ως προοδευτικοί και δημοκρατικοί άνθρωποι, να νιώσετε αγαλλίαση με την ενέργεια του δημάρχου και σεις, χωρίς ντροπή, ομολογείτε δημοσίως ότι σας ενόχλησε το άκουσμα του ύμνου του; Έτσι αντιπολιτεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετείτε σκοπιμότητα ή καταδικάζετε τη νιότη σας; Σε κάθε περίπτωση ντροπή σας.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή