"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

30 C
Trikala

Παναγιώτα Δριτσέλη : Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο δημόσιο, ισχυρό, με δυνατή φοιτητική μέριμνα και προοπτικές για τους νέους.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Τμήματα του Πανεπιστημιακού πόλου των Τρικάλων επισκέφτηκε η Παναγιώτα Δριτσέλη, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης των αναγκών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των φοιτητών και των λειτουργών της.

Η Παναγιώτα Δριτσέλη επισκέφτηκε το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας και το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έχουν την έδρα τους στα Τρίκαλα. Συζήτησε με τους Προέδρους των Τμημάτων, ενώ παρακολούθησε και την ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων.

Όπως υπογραμμίστηκε και τα δύο Τμήματα έχουν ισχυρά θεμέλια ακαδημαϊκής ποιότητας, με εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, με έρευνα αιχμής και με πολύ ισχυρό ενδιαφέρον των φοιτητών για τις προοπτικές τους.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα ζητήματα που σχετίζονται με την απαραίτητη αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Τμημάτων, αλλά και τα κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την φοιτητική μέριμνα, σε μια περίοδο που η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.

Η Παναγιώτα Δριτσέλη, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι το ακαδημαϊκό αποτέλεσμα που παρουσιάζουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα των Τρικάλων δικαιώνουν την ακαδημαϊκή μεταρρύθμιση του 2018-2019, η οποία δημιούργησε τις βάσεις για έναν ισχυρό ακαδημαϊκό κι ερευνητικό πόλο στα Τρίκαλα, μέσα από ένα δυνατό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Καυτηρίασε την ολέθρια κυβερνητική πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την καταστροφική ελάχιστη βάση εισαγωγής και την ακραία υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων. Επανέλαβε, στο πλαίσιο αυτό, τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την κατάργηση του αντιδραστικού και νεοφιλελεύθερου πλαισίου διοίκησης των ΑΕΙ, την δέσμευση για ουσιαστική οικονομική στήριξη των δημοσίων Πανεπιστημίων, για την στήριξη της φοιτητικής στέγης, για τα δωρεάν μεταπτυχιακά και για την ελεύθερη πρόσβαση στα “πράσινα” Τμήματα.

“Η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης αποτελεί ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και θα είναι ένας από τους πρώτους τομείς που θα καταθέσουμε παρεμβάσεις – τομές, στο πλαίσιο της επερχόμενης προοδευτικής κυβέρνησης”, δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτής.

.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υποσχέσεις για δωρεάν master, δωρεάν στέγαση, με λεφτόδεντρα ΣΥΡΙΖΑ και campus παραδομένο στις ολιγαρχίες των αντιδραστικών να σπάνε και να δέρνουν κόσμο.

 2. Δημόσια εκπαίδευση μας υπόσχονται: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. ΔΗΜΟΣΙΟ νομίζω ότι είναι και το σχολείο που στέλνει κι Τσίπρας τα παιδιά του. τόση εμπιστοσύνη στη δημόσια παιδεία!

 3. Λεφτόδεντρα μόνο για τις πετσολίστες και για τους ολιγάρχες της ενέργειας(η αιτία της καταστροφής καθε παραγωγικής προσπάθειας) . Εσείς πάτε στα κωλλέγια έτσι κι αλλιώς δεν τις έχετε τιε εξετάσεις. Αλλά να πάτε σε άλλη χώρα εδώ υπάρχει το άρθρο 16 ακόμα τουλάχιστον.

  • Πηγαίνουν στο εξωτερικό μαζί με το συνάλλαγμα, ενώ εδώ ανεργία…
   Τρέχα ψήφισε εσύ τον γιό/ανιψιό του χουντικού-εργολάβου, για να στέλνει τα παιδιά του στα ιδιωτικά σχολεία…

   • Συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις ψέματα των φασιστών αλλά έτσι είναι η πτώση θα είναι παταγώδης και όσο πλησιαζει τόσο πιο πολύ εκνευρίζεστε.. Το πάρτυ φτάνει στο τέλος και έρχεται ο λογαριασμός.

 4. πόσοι από τους συριζαίους έστειλαν και στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό? Πολλοί- πάρα πολλοί! Τόση εμπιστοσύνη έχουν στη δημόσια παιδεία! Τα υπόλοιπα που μας λένε είναι απλά για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των αφελών

 5. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα σας ζώνουν τα φίδια, παπαγαλάκια της Α -δεξιάς, αντί να δείτε τα πεπραγμένα σας που έχετε φάει και τα πόμολα και που φτάσατε τον κοσμάκη, κοιτάτε να ρίξετε λάσπη και να πάτε σε πρακτικές και θεωρίες του τύπου ” όλοι το ίδιο ειναι”…..Ε όχι λοιπόν δεν είμαστε όλοι το ίδιο, κυβερνήσατε 4 χρόνια φτάνουν οι δικαιολογίες τύπου για όλα φταίνε οι προηγούμενοι….. Ο καιρός γαρ εγγύς που λέει και ο Λιακόπουλος, ο λαός θα σας δικάσει λίαν συντόμως και θα σας στείλει το λογαριασμό πίσω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης