Παρέμβαση από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Reviewed by Momizat on . Την αντίδρασή τους απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις σε ότι αφορά την ένταξή τους στο καθεστώς ΦΠΑ εκφράζουν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Όπως επισημ Την αντίδρασή τους απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις σε ότι αφορά την ένταξή τους στο καθεστώς ΦΠΑ εκφράζουν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Όπως επισημ Rating: 0

Παρέμβαση από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Παρέμβαση από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Την αντίδρασή τους απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις σε ότι αφορά την ένταξή τους στο καθεστώς ΦΠΑ εκφράζουν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
Όπως επισημαίνει και η πρόεδρος κα Δήμητρα Κατσίκη η απόφαση αυτή οδηγεί με βεβαιότητα στο κλείσιμο πολλών κέντρων, αυξάνει το κόστος εις βάρος των γονιών που ήδη βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση ενώ από την άλλη περιορίζουν τις δυνατότητες των ιδιοκτητών να προχωρήσουν σε κοινωνικές παρεμβάσεις ώστε να προασπίσουν το δικαίωμα των παιδιών στη μάθηση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους τόσο η κα Κατσίκη όσο και ο γεν. γραμματέας κ. Κομματάς, «Στην περίπτωση επιμονής σας στην επιβολή ΦΠΑ και μάλιστα 23% στα δίδακτρα ΚΞΓ ή ΦΜΕ αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε αφ’ ενός στο βέβαιο αφανισμό αμφότερων των κλάδων των ΚΞΓ και ΦΜΕ, αφού οι, κατά κύριο λόγο, χαμηλού εισοδήματος πελάτες τους δε θα δύνανται να ανταπεξέλθουν και αφ’ ετέρου θα στερηθούν οι μαθητές το δικαίωμα στην ποιοτική ξενόγλωσση επιμόρφωσή τους.

Τονίζουμε το γεγονός ότι ήδη τα νομίμως λειτουργούντα ΚΞΓ και ΦΜΕ καταβάλουν φόρο εισοδήματος και για τα μη εισπραχθέντα δίδακτρα, για τα οποία όμως έχουν εκδώσει αποδείξεις, όπως επιβάλλει η σχετική νομοθεσία, με το κράτος να αρνείται πεισματικά, παρά τα κατά καιρούς αιτήματά μας, εδώ και χρόνια να εξαιρέσει τα εν λόγω ποσά από τη φορολογητέα μας ύλη.

Αντιλαμβάνεστε ότι η διατήρηση επιβολής ΦΠΑ θα οδηγήσει αναπόφευκτα, στην καταβολή και του αντίστοιχου ΦΠΑ επί των ανείσπρακτων εκδοθέντων αποδείξεων, ο οποίος θα επιβαρύνει επιπλέον οικονομικά τα μέλη μας με εύλογα καταστρεπτικές για τον κλάδο μας συνέπειες».
ΕΡΕΥΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή