"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Παρέμβαση της Κατερίνας Παπακώστα για προβλήματα της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πρώτη δράση της Τρικαλινής Βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα Παλιούρα, για το νέο έτος, έχει ένα ιδιαίτερα κοινωνικό πρόσημο.

Κατόπιν ενημέρωσής της από το προσωπικό του ΟΙΚΑΔΕ (Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων), πως υπάρχουν ορισμένοι ηλικιωμένοι τρόφιμοι, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικά μεγάλη ανάγκη αποκατάστασης και φιλοξενίας, καθώς το ΟΙΚΑΔΕ αναστέλλει πλέον την λειτουργία του, η κα. Παπακώστα συνέταξε και απέστειλε Επιστολή προς την Υφυπουργό Αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρει και η ίδια η Βουλευτής: «Δυστυχώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν περιπτώσεις ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, χωρίς οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο θα μπορέσει να αναλάβει, υπεύθυνα, την περίθαλψή τους.

Επιπλέον, δεδομένης και της αδύναμης οικονομικής τους κατάστασης, δεν υφίσταται η δυνατότητα φιλοξενίας σε ιδιωτικούς Οίκους Ευγηρίας, καθώς στις εν λόγω περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι, λαμβάνουν αρκετά χαμηλή σύνταξη ή ακόμη και καθόλου.

Απευθυνόμενη προς την Υφυπουργό κα. Μιχαηλίδου, αιτήθηκα την άμεση συνδρομή της, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης των κατακεκλιμένων υπερηλίκων, στο Παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, το οποίο πρόσφατα μάλιστα έδειξε το αμέριστο ενδιαφέρον του, φιλοξενώντας ηλικιωμένους που βρίσκονταν στην ίδια θέση.

Με την νέα χρονιά, ας φανούμε όλοι μας πιο αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη πως η Υπουργός θα εγκύψει στο πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης