"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στο νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

0000

Ερώτηση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
« Θέμα: Άμεσα μέτρα για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές του Νομού Τρικάλων.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν τις προηγούμενες μέρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις που επακολούθησαν στο Νομό Τρικάλων .
Τα νερά του υπερχειλισμένου Πηνειού και των παραποτάμων του «έπνιξαν» πάνω από 10.000 στρέμματα, κυρίως με σιτηρά και τριφύλλια, στο Δήμο Φαρκαδόνας (Φαρκαδόνα, Ζάρκο, Κλοκοτό, Πηνειάδα, Κεραμίδι, Νομή κ.ά), καθώς και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων με σιτηρά αλλά και βοσκότοπων στο Δήμο Τρικκαίων (ιδιαίτερα στα Μεγάλα Καλύβια).
Μεγάλες είναι οι ζημιές στα δίκτυα υποδομών (κεντρικό οδικό δίκτυο, κοινοτικοί δρόμοι, δίκτυο ΔΕΗ) από καθιζήσεις και καταστροφές που σημειώθηκαν σε ορεινά χωριά των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.
Οι ζημιές αυτές δεν ήταν αναπόφευκτες. Σε αρκετές περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί είτε να είχαν περιορισθεί σημαντικά εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, εάν είχε γίνει συντήρηση και καθαρισμός των υπαρχόντων δικτύων, εάν πριν την εκτέλεση των διαφόρων έργων υποδομής, είχαν προηγηθεί οι ανάλογες μελέτες (γεωλογικές, υδρολογικές κλπ).

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
• Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί;
• Να διατεθούν όλα τα αναγκαία κονδύλια προς τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γίνουν όλα τα έργα που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των άλλων υποδομών και για να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης.
• Να εκπονηθούν όλες οι αναγκαίες γεωλογικές, υδρολογικές και άλλες μελέτες για το σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Νομό Τρικάλων.
Οι βουλευτές : Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης