"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Περί πολιτικής ευθύνης…. και αναλγησίας των κυβερνώντων

lafarm

Σχετικά άρθρα

   Αγαπητοί μου συμπολίτες ετούτες οι μέρες  είναι μέρες πένθους.

   Το πένθος και η θλίψη στη συγκεκριμένη περίπτωση με τους τόσους νεκρούς πρέπει να μετατραπεί σε ένα ποτάμι οργής , σε μια φωτιά που θα κατακάψει οριστικά τη σαθρή  και άκρως ανήθικη εξουσία της ανεξέλεγκτης κομματοκρατίας.       

Ο αρμόδιος υπουργός, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη παρατήθηκε.

Ποια είναι άραγε η πολιτική ευθύνη; Τι συμπεριλαμβάνει ως έννοια και ποια είναι τα όρια της;  Ο επί των μεταφορών υπουργός , ως είθισται, δεν απάντησε και οι πολίτες αναρωτιούνται τι τελικά ανέλαβε, προφανώς τίποτα. 

 Με την αρχή ότι οι Λαοί υποφέρουν ή ευημερούν από τις πολιτικές των ηγετών τους, στην προκειμένη περίπτωση της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών υπάρχει σωρεία πολιτικών ευθυνών, για τις οποίες οι πολιτικοί ταγοί φρόντισαν, ένα τόσο σοβαρό έγκλημα,  να μην τιμωρείται καθότι αυτοί και μόνο αυτοί νομοθετούν.

  Όταν το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων έχει ενημερώσει και τονίσει  πολύ πιο πριν και πολλές φορές  τα σημαντικά προβλήματα ασφάλειας της λειτουργίας των σιδηροδρόμων και ο αρμόδιος υπουργός δεν τα έλαβε υπόψη του  δεν έχει ευθύνη; Δεν είναι λογικό να φταίει; Τι απάντησε άραγε ο υπουργός, εκ του γένους των καραμανλήδων,  στις επιστολές των εκπροσώπων των εργαζομένων, αν απάντησε; Θα έχει μεγάλη σημασία να το μάθει ο Ελληνικός Λαός.

 Τι έχει να απαντήσει ο σημερινός πρωθυπουργός και όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο μας τα τελευταία 20 χρόνια; Τι έχουν να πουν στον Ελληνικό Λαό από τον οποίο ετοιμάζονται να ζητήσουν την ψήφο του; Τι έχουν να πουν αυτοί οι τόσο ανίκανοι που έσυραν τη χώρα στη φτωχοποίηση;  

Γιατί συμπολίτες μου η τραγωδία αυτή είναι ένα επακόλουθο της φτωχοποίησης της χώρας μας και η εφαρμογή μέτρων του νεοφιλελευθερισμού και του άκρατου καπιταλισμού των αγορών  στην οικονομία της, στοιχείο που επέβαλε την κατάτμηση του παλαιού ΟΣΕ, που είχε το σύνολο των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα μας σε κομμάτια, το πιο κερδοφόρο το έδωσαν στους ιδιώτες, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για τα κέρδη και όχι για την ασφάλεια των μεταφερόμενων, δυστυχώς εκεί είναι η ουσία των αιτίων της τραγωδίας και αυτό πιστοποιεί  στο πλήρες την αναλγησία των κυβερνώντων.

 Συμπολίτες μου, το πένθος και η θλίψη για τα θύματα της τραγωδίας πρέπει να γίνει τυφώνας οργής. Τα χαμένα χαμόγελα των τόσων νέων παιδιών που χάθηκαν πρέπει να γίνουν η σπίθα της φωτιάς που πρέπει να ανάψει το φως για ένα νέο  δρόμο ο οποίος θα οδηγήσει στη μεταρρύθμιση της κοινωνίας η οποία θα αποβλέπει στην ευημερία των πολιτών της με το πρώτιστο στοιχείο της, την ασφάλεια των.

    Δικαιόπολης    

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ποιος νεοφιλελευθερισμός ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΗΣ?
  Κρατικός είναι ο ΟΣΕ και μας έχει κοστίσει τόσα ΔΙΣ χωρίς να δουλεύει σωστά!

 2. Αγαπητέ Τrikalinos

  Ναι ο ΟΣΕ είναι δημόσιος αλλά ένεκεν φτωχοποίησης έχει αποψιλωθεί από πλευράς σωστά καταρτισμένου προσωπικού.

  Δικαιόπολης

  • O κραιτκός ΟΣΕ κατασπατάλησε ΔΙΣ σε επιδόματα των ρετιρέ των ΔΕΚΟ και σε εργολάβους.
   Ο νεοφιλελευθερισμός προβλέπει να γίνονται αυτά από ιδιώτες.
   Επομένως δεν στέκουν όσα γράφεις.

   • Trikalinos, ειδοποίησε τον POLITIS, το ΣΧΟΛΙΟ και τον Δικαιωματιστές, ότι ο Κούλης άλλαξε γραμμή ”άμυνας”. Δεν σας ειδοποίησε βρε φουκαριάρικα; Με το ξεροκόμματο θα μείνετε, όπως την πάτησε ο πρόγονος σας Σούρλας ,που ψόφησε από την πείνα, όταν τον ξεπούλησε ο Αβέρωφ που έκανε την δουλειά του. Δεξιοί= ανιστόρητοι. Μόνο για τον κομμουνισμό κελαηδάνε. Προσπαθώ να φανταστώ τι θα γράφατε ρε, εάν αυτό γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ.
    Υ.Γ. Αριθμητικώς, στους σχολιαστές της Trikkipress τέσσερις είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και συν-εννοήσεως. Η Στατιστική το ονομάζει εντός της μεταβλητής, κοινώς ”εντός του αποδεκτού ορίου”. Πρέπει να υπάρχουν, ειδάλλως καταργείται η σπουδαία αυτή επιστήμη. Ίτε, παίδες.

     • Δυστυχώς μόνο προγραφές…(προς το παρόν). Το σωστό είναι αυτό που έκαναν οι γνήσιοι επαναστάτες στην οικογένεια του Τσάρου Νικολάου Β΄. Τους καθάρισαν όλους, μέχρι και τις υπηρέτριες, οπότε ο Ρώσικος λαός δεν ασχολήθηκε ξανά με το θέμα. Έτσι ”κόβεις τα γεφύρια πίσω σου” και βαδίζεις μπροστά.Δες στην δική μας περίπτωση, όπου έτρεξαν να αποχαιρετήσουν κάποιον Γλίξμπουργκ παιδιά τα οποία γεννήθηκαν 30 χρόνια μετά την βασιλεία. Για διευκόλυνση σου, φαντάσου την δημοσιογραφία χωρίς τα αστέρια που ”έδειξε” ο Πολάκης. Κάποιος θα μας πληροφορούσε για τα τρένα. Σαν τα κοράκια έπεσαν να μας πουν για τον σταθμάρχη…
      Υ.Γ. Πάλι στην γωνία; Πάλι σπάραγμα; Τζάμπα ο μισθός σου.

 3. Σαφώς και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες όταν όλοι στο όνομα του κέρδους προβαίνουν σε παραλείψεις οι οποίες από βαίνουν μοιραίες για τον πολίτη ζούμε σε μια χώρα με ανασφάλεια για τη ζωή μας δεν θα περάσει εύκολα αυτό θα αποδοθούν ευθύνες και τιμωρίες εύγε στη νεολαία που ξεσηκωθηκε ζητώντας το δίκαιο φρυνη η πειαλιωτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης