Ποδηλατική δεξιοτεχνία για παιδιά δημοτικών σχολείων Reviewed by Momizat on . Την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 10:00΄ στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Δήμος Τρικάλων και ο Π.Σ. Τρικάλων συνδιοργανώνουν την 2η ποδηλατική δεξιοτεχνία για παιδ Την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 10:00΄ στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Δήμος Τρικάλων και ο Π.Σ. Τρικάλων συνδιοργανώνουν την 2η ποδηλατική δεξιοτεχνία για παιδ Rating: 0

Ποδηλατική δεξιοτεχνία για παιδιά δημοτικών σχολείων

Ποδηλατική δεξιοτεχνία για παιδιά δημοτικών σχολείων

Την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 10:00΄ στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Δήμος Τρικάλων και ο Π.Σ. Τρικάλων συνδιοργανώνουν την 2η ποδηλατική δεξιοτεχνία για παιδιά δημοτικών σχολείων.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων Τρικάλων. Στην εγγραφή για την συμμετοχή στην δεξιοτεχνία πρέπει να είναι παρών και ο κηδεμόνας του κάθε παιδιού. Η συμμετοχή στην δεξιοτεχνία είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά. Το κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει μ’ οποιοδήποτε τύπο ποδηλάτου έχει στην κατοχή του και απαραίτητα να φοράει ποδηλατικό κράνος. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν έχει ποδηλατικό κράνος οι διοργανωτές θα του παρέχουν ένα δανεικό λίγο πριν την εκκίνηση, για να μπορεί να συμμετέχει στην δεξιοτεχνία.
Στις 10πμ ανοίγει η γραμματεία του αγώνα και αρχίζουν οι εγγραφές (δηλώσεις συμμετοχής). Στις 11πμ γίνεται η έναρξη της δεξιοτεχνίας. Προσοχή για να συμμετάσχει ένα παιδί θα πρέπει πρώτα να δηλώσει την συμμετοχή του (ονοματεπώνυμο – τάξη – σχολείο) παρουσία του κηδεμόνα.
Βραβεύσεις και δώρα στους νικητές: θα υπάρχουν 6 ξεχωριστές κατηγορίες αγωνιζομένων από την πρώτη έως και την έκτη δημοτικού, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός σε αγόρια και κορίτσια. Νικητές θα είναι οι τρείς καλύτεροι χρόνοι κάθε τάξης. θα βραβευτούν συνολικά 18 μαθητές – μαθήτριες, με μετάλλια και διπλώματα.
Οι κανόνες του αγώνα δεξιοτεχνίας:
1) Ο ποδηλάτης δεν πρέπει να ακουμπήσει τα πόδια του στο έδαφος, κάθε φορά που ακουμπάει το πόδι κάτω, του αφαιρούνται και πέντε δευτερόλεπτα από το συνολικό του χρόνο.
2) Θα υπάρχουν έξι υποχρεωτικές δοκιμασίες σχετικά εύκολες και ασφαλείς με τεχνητά εμπόδια. Για κάθε δοκιμασία που δεν γίνεται σωστά θα αφαιρούνται και πέντε δευτερόλεπτα από τον συνολικό χρόνο. Αν κάποιος αγνοήσει κάποια δοκιμασία και δεν την περάσει, θα αφαιρούνται δέκα δευτερόλεπτα για κάθε δοκιμασία που δεν πέρασε.
3) Σε περίπτωση πτώσης από το ποδήλατο δεν θα υπάρχει κάποια ποινή γιατί όποιος πέφτει χάνει πολύτιμο χρόνο.
4) Ο κάθε ένας αγωνίζεται μόνος του, κερδίζει αυτός που θα είναι ο πιο γρήγορος βάσει χρόνου και θα κάνει και τα λιγότερα λάθη.
5) Όλα τα παιδιά θα περάσουν την πίστα των εμποδίων δύο φορές, η πρώτη θα είναι δοκιμαστική χωρίς χρονομέτρηση και η δεύτερη αυτή που θα μετρήσει για την τελική κατάταξη των διαγωνιζόμενων.
Οι δοκιμασίες της δεξιοτεχνίας:
1) Οδηγώ σε ευθεία για πέντε μέτρα σε στενό πέρασμα.
2) Μεταφέρω οδηγώντας με το ένα χέρι ένα ποδηλατικό παγούρι και το ρίχνω μέσα σε ένα καλάθι.
3) Περνάω με ελιγμούς ανάμεσα από τέσσερις κορίνες.
4) Περνάω από ανισόπεδη – κινούμενη ράμπα (τραμπάλα).
5) Περνάω από υψωμένη ράμπα (σανίδα ισορροπίας) κρατώντας ευθεία πορεία.
6) Περνάω ανάμεσα από ένα στενό εμπόδιο (πόρτα) χωρίς να το ακουμπήσω.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή