Πολιτικός χειμώνας ……!! Reviewed by Momizat on .     Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D., Πολιτευτής Τρικάλων. Δεν έφτανε ο καιρικός χειμώνας με τις μεγάλες παγωνιές , τα πολλά χιόνια και     Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D., Πολιτευτής Τρικάλων. Δεν έφτανε ο καιρικός χειμώνας με τις μεγάλες παγωνιές , τα πολλά χιόνια και Rating: 0

Πολιτικός χειμώνας ……!!

Πολιτικός χειμώνας ……!!

 

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D., Πολιτευτής Τρικάλων.

Δεν έφτανε ο καιρικός χειμώνας με τις μεγάλες παγωνιές , τα πολλά χιόνια και τις πρωτοφανείς καταστροφές , και μπήκαμε τώρα βαθιά στον πολιτικό … χειμώνα. Η πορεία των πραγμάτων με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ένα έργο λίγο-πολύ προβλέψιμο αλλά δεν περίμενε κανένας να είναι τόσο υπερβολικό και τόσο ανησυχητικό για τη χώρα μας.

 

Το 2015 τα προβλήματα ξεκίνησαν με τις τράπεζες και με το πάγωμα της οικονομίας. Το 2016 αποδείχθηκε μια άλλη χαμένη χρονιά , που έφερε μεγαλύτερη στασιμότητα , που έφερε καταιγίδα φόρων και που έφερε μεγάλο αυταρχισμό. Το Λουδοβίκειο δόγμα <<το κράτος είναι δικό μου>> ξαναζωντάνεψε στην πατρίδα μας και ο εγωισμός με την αυθαιρεσία αποτυπώθηκαν στον τρόπο που μοίρασαν τις τηλεοπτικές άδειες με ένα αντισυνταγματικό νόμο , ενός υπερφίαλου εγκεφάλου. Η <<13η σύνταξη>> που έδωσαν , ετσιθελικά, σε ευπαθείς ομάδες έγινε χωρίς πρόγραμμα , εγκλώβισε την κυβέρνηση και την έφερε αντιμέτωπη με τους θεσμούς της ΕΕ.

 

Τελικά , οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοστίζουν πολύ ακριβά και φυσικά αδυνατούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα , που οι ίδιοι δημιούργησαν , λόγω πολιτικής και κοινωνικής ανικανότητας. Διεκδίκησαν την εξουσία , για να σταματήσουν τη λιτότητα και για να αλλάξουν τους όρους διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Απέτυχαν παταγωδώς. Πήραν τους κόκκινους τρουβάδες στους ώμους και ήθελαν να αλλάξουν και την Ευρώπη , ενώ οι ίδιοι παρέμειναν κολλημένοι στις ιδεοληψίες και βιδωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Πρώτη φορά Αριστερά. Ποτέ πια Αριστερά. Αγοράζουν χρόνο και πωλούν , με τα δικά τους ΜΜΕ , πολιτικό τακτικισμό.

 

Ο πολιτικός … χειμώνας , στην απελπισμένη Ελλάδα , είναι γεμάτος από ελιγμούς , από αδιέξοδα , από αρνητικούς συμβιβασμούς , από ανεργία και από φτώχεια. Φως , για συμφωνία εντός του Ιανουαρίου , δεν υπάρχει. Οι θεσμοί δεν γυρίζουν. Το ΔΝΤ δεν ανοίγει τα χαρτιά του και η ΕΚΤ τηρεί στάση αναμονής. Όλα δείχνουν πως είμαστε χαμένοι στο λαβύρινθο των μνημονίων και πως σύντομα θα πάμε σε εκλογές.

 

Το μεταναστευτικό ζήτημα , γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Οι Έλληνες αρχίζουν να γκρινιάζουν. Οι μετανάστες δεν είναι ευχαριστημένοι και οι Ευρωπαίοι μας ρίχνουν ευθύνες. Πολλοί βέβαια διερωτώνται , που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια , που μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι και ο ΟΗΕ , για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό κίνημα. Οι σκηνές που βγήκαν από τους καταυλισμούς διέσυραν τη χώρα διεθνώς. Η εφημερίδα <<Πρώτο Θέμα>> της Κυριακής γράφει πως , στις μεταναστευτικές δομές, διόρισαν 2.800 άτομα πιθανώς του κομματικού σωλήνα , και το 80% από αυτούς δεν πάτησε σε αυτές.

 

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου , μπροστά στη γενική κατακραυγή , πήρε το αρματαγωγό <<Λέσβος>> και το έστειλε στη Λέσβο για να φιλοξενηθούν πάνω σε αυτό μετανάστες , οι οποίοι , όμως , δεν …καταδέχθηκαν ούτε καν να μπουν.

 

Ξέρετε ποιο είναι αυτό το πλοίο; Το <<Λέσβος>> είναι ένα από τα πιο ένδοξα καράβια της σύγχρονης ιστορίας. Έδωσε το παρόν κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Μετέφερε Έλληνες στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ από το λιμάνι <<Κιχρες>> του Λουτρακίου στην Πάφο , πολλοί από τους οποίους δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και πολλοί Τρικαλινοί , που έδωσαν την ευκαιρία να θυμηθούμε το <<οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες>>. Εκεί εγκλωβίστηκε αυτό το πλοίο , βοήθησε τον ελληνικό στρατό και κατόρθωσε να φύγει προς τα διεθνή ύδατα. Αυτό λοιπόν το ένδοξο πλοίο το έστειλαν για να εξυπηρετήσουν τους μετανάστες…!

 

Δυστυχώς , έχουμε πλεόνασμα προβλημάτων και έλλειμα ηγεσίας αφού οι Τσίπρας-Καμμένος αποδείχθηκαν ανίκανοι προκειμένου να βρει η πατρίδα μας <<τα φτερά τα πρότεινα της τα μεγάλα>>.

 

Όλα δείχνουν ,πάντως , πως σύντομα θα κάνει ξαστεριά…!

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή