“Πράσινο φως” από τη ΓΓΑ για το δεύτερο κολυμβητήριο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Με γοργούς ρυθμούς ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις διαδικασίες για τη δημιουργία δεύτερου χώρου κολύμβησης στα Τρίκαλα. Ενός χώρου που θα αυξήσει κατά πολύ Με γοργούς ρυθμούς ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις διαδικασίες για τη δημιουργία δεύτερου χώρου κολύμβησης στα Τρίκαλα. Ενός χώρου που θα αυξήσει κατά πολύ Rating: 0

“Πράσινο φως” από τη ΓΓΑ για το δεύτερο κολυμβητήριο Τρικάλων

“Πράσινο φως” από τη ΓΓΑ για το δεύτερο κολυμβητήριο Τρικάλων

Με γοργούς ρυθμούς ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις διαδικασίες για τη δημιουργία δεύτερου χώρου κολύμβησης στα Τρίκαλα. 
Ενός χώρου που θα αυξήσει κατά πολύ την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, μαθητών, φοιτητών, αθλουμένων, ασκουμένων. Ολοι τους, αποζητούν προς το παρόν λύσεις στο υπάρχον – ανακατασκευασμένο μόλις πριν λίγους μήνες – κολυμβητήριο στο αθλητικό κέντρο της Μπάρας.
Η έγκριση από τη ΓΓ Αθλητισμού αφορά στο έργο με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση πισίνας και κτηρίων στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Δήμου Τρικκαίων». Αφού η σχετική μελέτη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Ιανουαρίου 2019, έναν μήνα μετά, ήρθε και η έγκριση από τη ΓΓΑ. 
Πλέον, ο Δήμος υποβάλλει τα σχετικά έγγραφα στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών, που χρηματοδοτεί αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό το πρόγραμμα έχει τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».
Οπότε, η μελέτη του Δήμου Τρικκαίων εντάσσεται στο έργο με τον γενικό τίτλο «Ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητικής δεξαμενής στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Τρικάλων». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ, με τα μισά να προέρχονται από το πρόγραμμα και τα μισά από τον Δήμο Τρικκαίων. 
Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από το υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Τρικκαίων θα δημοπρατήσει το έργο, ώστε να αρχίσει να κατασκευάζεται. 
Για την ακρίβεια, θα γίνει ανακαίνιση και ανακατασκευή της κολυμβητικής δεξαμενής μήκους 25 μ., των υφισταμένων κτηριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου που βρίσκονται γύρω από αυτή στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου. Θα γίνουν οι απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με σκοπό την συντήρηση και αναβάθμιση της πισίνα.
Προβλέπονται επίσης όλες οι απαραίτητες εργασίες καθώς και η προθήκη του απαιτούμενου εξοπλισμού για την επισκευή , συντήρηση και ανακαίνιση όλων των χώρων (αποδυτήρια, ντους, αποθηκευτικοί χώροι, χώροι διοίκησης και υπηρεσιών αναψυχής) γύρω από την πισίνα. Επιπλέον θα γίνουν και όλες οι εργασίες  για την ανακαίνιση της πισίνας με σκοπό την ασφαλή επαναλειτουργία της, ως κλειστού πλέον χώρου.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τα έργα ουσίας για τους πολίτες και τον αθλητισμό, με υποδομές, ανακατασκευές, κατασκευές, σε όλους τους τομείς. Με συγκεκριμένες και στοχευμένες κινήσεις, το δεύτερο κολυμβητήριο στα Τρίκαλα σε λίγο διάστημα θα είναι γεγονός και το πάρκο του Αη Γιώργη, ένας από τους καλύτερους χώρους αναψυχής.

Σχόλια (1)

  • Promoter

    Στο πρόγραμμα διαβάζουμε έχει γίνει για ένταξη τρεις θεματικές προσκλήσεις .Προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμό ,συντήρηση σχολικών κτιρίων , ανάπλαση παιδικών χαρών. Ας μας πει κάποιος πως γίνεται από τις παιδικές χαρές να φτάσαμε στις δημοτικές πισίνες. Ας μας πει κάποιος πως γίνεται η πηγή χρηματοδότησης να είναι του Υπ Εσ. σε σύνολο 1 εκ. για όλους τους δήμους της χώρας .Και τελικά, το ποσό των ιδίων πόρων του δήμου πόσο είναι ;

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή