Πρωτοβουλία για τα 70χρονα του ΄Αρη Reviewed by Momizat on . Συγκεντρωνόμαστε, συζητάμε και προγραμματίζουμε μία προς μία τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Άρη Βελουχιώτη. Μπήκαμε ήδη στην τελική ευθεία για την επέτειο του Άρ Συγκεντρωνόμαστε, συζητάμε και προγραμματίζουμε μία προς μία τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Άρη Βελουχιώτη. Μπήκαμε ήδη στην τελική ευθεία για την επέτειο του Άρ Rating: 0

Πρωτοβουλία για τα 70χρονα του ΄Αρη

Aris
Συγκεντρωνόμαστε, συζητάμε και προγραμματίζουμε μία προς μία τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Άρη Βελουχιώτη.
Μπήκαμε ήδη στην τελική ευθεία για την επέτειο του Άρη Βελουχιώτη.
Στις 16 Ιουνίου συμπληρώνονται 70 χρόνια απ’ τον θάνατο του θρυλικού πρωτοκαπετάνιου, του Ηγέτη του Ένοπλου Αγώνα του ελληνικού λαού κατά των κατακτητών.
Τα Τρίκαλα είναι στενά συνδεδεμένα με τον θάνατο, αλλά και τη μεγαλειώδη δράση του Άρη και του ΕΛΑΣ, που απελευθέρωσαν την πατρίδα. Γι’ αυτό και οι επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν (ομιλίες, συγκεντρώσεις, ημερίδα, συναυλίες, λογοτεχνικοί ή καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί με αναφορά στον Άρη και τη δράση του, φιλοτέχνηση μνημείων του κ.λπ.) πρέπει να είναι ανάλογες με το ιστορικό μέγεθος του πρωτοκαπετάνιου και να υπηρετούν την ιστορική αλήθεια.
Την ιστορική αλήθεια, που στα κατοπινά χρόνια κάποιοι έκαναν το παν για να ξεχασθεί ή την παραποίησαν σε βαθμό κακουργήματος.
Ήρθε η ώρα για την πόλη μας αυτή τη λευκή σελίδα της ιστορίας της να την γράψει. Και ό,τι είναι κακογραμμένο να το ξαναγράψει. Αποτελεί μέγα χρέος όλων ημών των Τρικαλινών απέναντι στην ιστορία του τόπου μας και τη μνήμη των προγόνων μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ:
→ Κάθε Τρικαλινό και Τρικαλινή,
→ Κάθε παλαίμαχο ή νέο,
→ Κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα,
→ Κάθε άνθρωπο των γραμμάτων και του πολιτισμού,
→ Καθένα που ασχολήθηκε ιδιαίτερα και ερεύνησε την ιστορία του Άρη, ιδιαίτερα στα μέρη μας,
→ Κάθε καλλιτεχνικό δημιουργό ή λογοτέχνη ή πρωτοεμφανιζόμενο που θέλει να συμβάλει με τον τρόπο του,
→ Κάθε παλαίμαχο αγωνιστή ή συναγωνιστή του Άρη ή συγγενείς και φίλους τους που έχουν γνώση των αναμνήσεών τους, και που τόσο ανάγκη τις έχουμε,
ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ:
Συγκέντρωση για τα «70χρονα του Άρη», που θα γίνει την Δευτέρα 27 Απρίλη και ώρα 8:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ».
Στη συγκέντρωση προβλέπονται τρία μέρη:
α) Αφηγήσεις, αναμνήσεις, ιστορική συζήτηση.
β) Κατάρτιση προγράμματος εκδηλώσεων.
γ) Εκλογή Οργανωτικής Επιτροπής.

→ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ!

Αφήστε το σχόλιο σας