Πώς θα επιλεγούν Δντές Σχολείων και Δντές Εκπαίδευσης Reviewed by Momizat on . Βασική προϋπόθεση για να είναι κάποιος υποψήφιος για Διευθυντής Σχολείου, είναι να συγκεντρώσει το 20% των ψήφων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ όπως δή Βασική προϋπόθεση για να είναι κάποιος υποψήφιος για Διευθυντής Σχολείου, είναι να συγκεντρώσει το 20% των ψήφων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ όπως δή Rating: 0

Πώς θα επιλεγούν Δντές Σχολείων και Δντές Εκπαίδευσης

sxoleio1
Βασική προϋπόθεση για να είναι κάποιος υποψήφιος για Διευθυντής Σχολείου, είναι να συγκεντρώσει το 20% των ψήφων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης:
= Τα τυπικά προσόντα υποβάλλονται από τους υποψήφιους Διευθυντές στα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ.
= Τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ δεν κάνουν κατάταξη, απλώς βάζουν τα μόρια, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται.
= Την εγκυρότητα των δικαιολογητικών έλεγχουν τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ
= Τα μοροδοτούμενα προσοντα είναι:
α/η διοκητική εμπειρία
β/ η διδακτική εμπειρία
γ/ η παιδαγωγική συγκρότηση και
δ/η κατάρτιση τους
Σύνολο μορίων 67% επί της συνολικής μοριοδότησης
Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 8ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.
Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ σχολικές μονάδες, εφόσον έχει υπηρετήσει σε αυτές την τελευταία πενταετία.
Για την κατάργηση της συνέντευξης των υποψηφίων Διευθυντών ο κ. Κουράκης είπε ότι «χρησιμοποιούνταν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για αρεστές επιλογές. Εμείς αποποιούμεθα αυτό το λεγόμενο προνόμιο και αναθέτουμε στο Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίσουν».
Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να τον ψηφίσει το 20% των διδασκόντων
Ο κ. Κουράκης διευκρίνισε ότι υπάρχει ένα κατώφλι 20%. Κάποιος δηλαδή θα πρέπει να συγκεντρώσει το 20% των διδασκόντων και να προστεθούν και τα υπόλοιπα μόρια που διαθέτει.
Στα Πειραματικά και Πρότυπα
Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει θητεία τουλάχιστον δύο χρόνια σε αντίστοιχο σχολείο.
Κάτι ανάλογο με μικροαλλαγές θα γίνει και με την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης,τόνισε ο κ. Κουράκης.
Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κουράκη:

Αφήστε το σχόλιο σας