Πώς με 600 δισ. αέρα έχτισε ένα ακροδεξιό μόρφωμα Reviewed by Momizat on . Ο Αρτέμης Σώρρας έκανε την εμφάνισή του τα πρώτα χρόνια μετά την κρίση και την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο, προσπαθώντας να παρουσιαστεί ως «εθνοσωτήρας» πο Ο Αρτέμης Σώρρας έκανε την εμφάνισή του τα πρώτα χρόνια μετά την κρίση και την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο, προσπαθώντας να παρουσιαστεί ως «εθνοσωτήρας» πο Rating: 0

Πώς με 600 δισ. αέρα έχτισε ένα ακροδεξιό μόρφωμα

Πώς με 600 δισ. αέρα έχτισε ένα ακροδεξιό μόρφωμα

Ο Αρτέμης Σώρρας έκανε την εμφάνισή του τα πρώτα χρόνια μετά την κρίση και την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο, προσπαθώντας να παρουσιαστεί ως «εθνοσωτήρας» που θα απαλλάξει υποτίθεται τη χώρα από το χρέος της.

Πρώτα επικαλούμενος την περιβόητη θεωρία της «Τράπεζας της Ανατολής» και στη συνέχεια επιχειρώντας να εμφανιστεί ως κάτοχος «εξακοσίων δισ. σε ομόλογα» που θα έδινε στην ελληνική κυβέρνηση για την αποπληρωμή του χρέους.

Και φυσικά ο παντελώς άγνωστος τότε Σώρρας, που παρουσιαζόταν ως πλούσιος ομογενής από την Αμερική, εκμεταλλεύτηκε τα μικρά κανάλια της ελληνικής trash TV που προθυμοποιήθηκαν αμέσως να τον προβάλουν, καθώς επίσης και το διαδίκτυο προκειμένου να αποκτήσει ακροατήριο, θυμίζοντας «τηλε-ευαγγελιστή».

Τα επόμενα χρόνια έγινε βέβαια ξεκάθαρο ότι ήθελε να διεκδικήσει τη δική του θέση στον εθνολαϊκιστικό χώρο της Ακροδεξιάς, με τη δημιουργία ενός μορφώματος που αποκαλεί «Ελλήνων Συνέλευσις» και το οποίο, σύμφωνα με το καταστατικό του, έχει τη μορφή Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Επειτα άρχισε να ανοίγει γραφεία ανά την Ελλάδα και να πραγματοποιεί ορκωμοσίες μελών που παραπέμπουν σε σέκτα.

Τα νέα μέλη ορκίζονται στον Δία και στους «12 Ολύμπιους Θεούς δημιουργούς μας» (!), επαναλαμβάνοντας φράση φράση τον «ιερό όρκο του πολεμιστή» που απαγγέλλει πάντα κάποιος εκφωνητής.

«Ορκίζομαι υπακοή στα ελλάνια αξιακά πρωτόκολλα και στον πολέμαρχο και στον ιερό σκοπό και σχέδιο που εκπροσωπεί», λένε ανάμεσα σε πολλά ακόμα παρόμοια, ενώ ορκίζονται μάλιστα «όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη» εάν παραβούν τον όρκο αυτό.

Υπάρχουν αρκετά βίντεο που καταγράφουν τις ορκωμοσίες αυτές και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει τον περασμένο Αύγουστο η ορκωμοσία που πραγματοποίησε ο Σώρρας στον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας.

Τη δημόσια κατακραυγή προκάλεσαν βέβαια και οι ρατσιστικές δηλώσεις του για τα άτομα με αναπηρία και τους παραολυμπιονίκες τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν έλεγε:

«είναι ύβρις για τους ολύμπιους αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους όλους και να κάνουν παραολυμπιάδα.

»Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο γιατί σήμερα τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων!

»Τι δουλειά έχει λοιπόν ένας ανάπηρος να κάνει παραολυμπιακή; Πρέπει να γνωρίζετε ότι δώσανε 2.800 μετάλλια σε ανάπηρους και 1.700 σε κανονικούς ανθρώπους».

Την ίδια ώρα, όπως είδαμε κατά την ομιλία του στην Τρίπολη τον Αύγουστο, ο Σώρρας εξακολουθεί να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική δυσχέρεια των πολιτών, προκειμένου να διευρύνει το ακροατήριό του, επιμένοντας να τάζει τα περίφημα «χρήματα» που υποτίθεται ότι θα ξεχρέωναν το ελληνικό κράτος.

efsyn.gr

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή