Σε «ελεύθερη πτώση» έως και πάνω από 2.000 μόρια οι βάσεις Reviewed by Momizat on . Οι υποψήφιοι απέφυγαν να δηλώσουν σχολές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους λόγω της οικονομικής κρίσης και του νέου νόμου περί μετεγγραφών Σημαντική πτώση των Οι υποψήφιοι απέφυγαν να δηλώσουν σχολές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους λόγω της οικονομικής κρίσης και του νέου νόμου περί μετεγγραφών Σημαντική πτώση των Rating: 0

Σε «ελεύθερη πτώση» έως και πάνω από 2.000 μόρια οι βάσεις

mathites

Οι υποψήφιοι απέφυγαν να δηλώσουν σχολές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους λόγω της οικονομικής κρίσης και του νέου νόμου περί μετεγγραφών

Σημαντική πτώση των βάσεων, ακόμη και πάνω από 2.000 μόρια, αναμένεται σε πολλά τμήματα κυρίως των ΤΕΙ, αλλά και σε πανεπιστήμια της περιφέρειας, καθώς οι υποψήφιοι απέφυγαν σε ικανό ποσοστό να δηλώσουν σχολές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.

Εκτός των παραπάνω, ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες μεταφοράς σε σχολή κοντά στην κατοικία τους, γεγονός που θα υποχρέωνε τους υποψήφιους να επιβάρυναν με σημαντικό κόστος τις οικογένειές τους. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι προτίμησαν να επιλέξουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους, προκειμένου να αποφύγουν τις μετακινήσεις και τα επιπλέον έξοδα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις οικογενειών, θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν.

Η πτώση των βάσεων, σύμφωνα με το Έθνος, θεωρείται δεδομένη και στα υψηλόβαθμα τμήματα, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των μαθητών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση θα ξεκινά από λίγα μόρια (200-400), ενώ στις μεσαίες σχολές θα κυμανθούν από 500-800 μόρια. Στα πιο χαμηλόβαθμα τμήματα, η «κατρακύλα» των βάσεων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται στα 2.000 μόρια, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάσουν και τις 3.000 μόρια!

Ακολουθεί πίνακας με την πορεία των βάσεων και τις εκτιμήσεις για το 2015

PANEKADIAS

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή