Σε «νευρική κρίση» η Τρικαλινή κτηνοτροφία – Αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, θα οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση Reviewed by Momizat on . Οι κτηνοτρόφοι έχουν προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές τους, αδυνατώντας πλέον να συντηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τον κλάδο, Οι κτηνοτρόφοι έχουν προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές τους, αδυνατώντας πλέον να συντηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τον κλάδο, Rating: 0

Σε «νευρική κρίση» η Τρικαλινή κτηνοτροφία – Αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, θα οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση

Σε «νευρική κρίση» η Τρικαλινή κτηνοτροφία – Αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, θα οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση

Οι κτηνοτρόφοι έχουν προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές τους, αδυνατώντας πλέον να συντηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τον κλάδο, ενώ οι εξευτελιστικές τιμές τόσο του γάλακτος όσο και του κρέατος είναι πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής και έχουν δημιουργήσει συνθήκες «νευρικής κρίσης».

Με οριστική και αμετάκλητη κατάρρευση κινδυνεύει η κτηνοτροφία στον τόπο μας και παντού , αφού κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να διασφαλίσει το μέλλον των κτηνοτρόφων.

Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι με 0,70 ευρώ στο πρόβειο γάλα και 0,40 στο αγελαδινό μπορεί να επιβιώσει η κτηνοτροφία;

Τα μηνύματα   είναι απογοητευτικά, κάτι το οποίο καθιστά επιτακτική ανάγκη τη λήψη δραστικών μέτρων για τη διάσωση της ελληνικής κτηνοτροφίας, η οποία ανέκαθεν κρατούσε ζωντανή την ύπαιθρο και αποτελούσε βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι αναπόφευκτη η κατάρρευσή της και μαζί με αυτή θα καταρρεύσει το προϊόν «σημαία» για τη χώρα μας, η φέτα, με ολόκληρο τον οικονομικό και εργασιακό κύκλο γύρω από αυτή

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή