"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Σκληρές γραμμές στα μπλόκα – Με περισσότερους αποκλεισμούς «απαντούν» οι αγρότες

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ηχηρό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα τους έστειλαν χθες από το συμβολικότερο μνημείο της ελληνικής αγροτιάς και διεκδίκησης δικαιωμάτων, εκπρόσωποι του μπλόκου Νίκαιας. Περίπου 30 τρακτέρ και διακόσιοι αγρότες βρέθηκαν στο μνημείο του Αγρότη του Κιλελέρ και φωνάζοντας το όνομα του Μαρίνου Αντύπα, τόνισαν πως οι κινητοποιήσεις τους θα ακολουθήσουν ακόμα πιο εντατική μορφή από εδώ και πέρα. Μάλιστα ο Βαγγέλης Μπούτας έστειλε το δικό του μήνυμα για τη… χυλόπιτα που θα φάνε οι «πρόθυμοι συνομιλητές» της Πανελλήνιας Συντονιστικής σχολιάζοντας τη συνάντηση με την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Γεροβασίλη. Τα τρακτέρ λίγο μετά το Κιλελέρ απέκλεισαν τη διέλευση οχημάτων από την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, στο ύψος του Αχιλλείου για δύο ώρες ενώ σήμερα το πρωί θα πάρουν σειρά οι εφορίες της Λάρισας, στις οποίες θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη. Πιο αναλυτικά:

Ο Βαγγέλης Μπούτας λίγο πριν την εκκίνηση των τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας τοποθετήθηκε για όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες τονίζοντας πως θα ακολουθήσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ωστόσο για όσους έσπευσαν να πάνε στο Μαξίμου είπε: «Ώρα καλή στην πρύμνη τους και αέρα στα πανιά τους. Εδώ είμαστε και θα τους περιμένουμε μετά τη χυλόπιτα που θα φάνε. Διασπούν τον αγώνα των αγροτών καθώς όταν εμείς δουλεύαμε για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στην Αθήνα και έγινε αυτό που έγινε, αυτοί αντί να κάνουν το ίδιο, μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη για να κανονίσουνε πώς θα πάνε στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη τόνισε ειρωνευόμενος: «Η κ. Γεροβασίλη είπε πως είναι πολλοί. Τώρα σε στάδιο θα τους βάλει δεν ξέρω; Είναι πολύ πρόθυμοι, όχι πολλοί σε μπλόκα. Και όχι μόνο αυτό. Οι πολλοί είναι οι 500.000 από τους 750.000 που θέλουν να τους ξεκληρίσουν για να μείνουν 250.000 που θέλει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε εδώ, εκφράζοντας τη μικρομεσαία αγροτιά και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Όποιος καταλαβαίνει πως δεν είναι εκεί τα συμφέροντά του, ας έρθει εδώ με εμάς».

Μάλιστα υπενθύμισε πως επιμένει στον χαρακτηρισμό που τους απέδωσε (λαγούς) καθώς «τα προηγούμενα χρόνια είναι οι ίδιοι που κάνουν την ίδια δουλειά. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουνε».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση υπογράμμισε πως «μας δουλεύει, μας επιτίθεται και μας υπονομεύει. Δεν θέλει να λύσει τα προβλήματα. Όμως στο τέλος αυτό θα γίνει. Θα σκύψει για να τα λύσει».

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΗ

Τριάντα περίπου τρακτέρ πάρκαραν μπροστά στο μνημείο των αγροτών που έχασαν τη ζωή τους για κοινωνική δικαιοσύνη και λίγες ημέρες πριν την επέτειο της μεγάλης αγροτικής εξέγερσης (6 Μαρτίου 1910). «Από εδώ που ερχόμαστε και γιορτάζουμε κάθε χρόνο αυτά που μας έδωσαν αυτοί που έπεσαν, να μην μας τα πάρουν. Να απελευθερωθούμε» τόνισαν οι αγρότες, φωνάζοντας παράλληλα το σύνθημα «Αντύπα ζεις εσύ μας οδηγείς». Στο τέλος κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του αγροτικού αγώνα.

ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Για δύο ώρες περίπου (5-7 μ.μ.) απέκλεισαν τη διέλευση οχημάτων στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, στο ύψος του Αχιλλείου. Από εκεί το μέλος της Συντονιστικής του μπλόκου Νίκαιας, κ. Βασίλης Γιαννάκος τόνισε μεταξύ άλλων πως «μετά την Αθήνα και το Σύνταγμα βρισκόμαστε εδώ γιατί ο αγώνας μας κλιμακώνεται. Έπεται και συνέχεια με άλλα μπλόκα και καταλήψεις διαμαρτυρίας, σε εφορίες και δικαστήρια. Αυτό είναι κλιμάκωση. Δεν κάνουμε πίσω και προχωράμε κανονικά. Περιμένουμε απαντήσεις…» κατέληξε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης