Σκληρή απάντηση Ν. Τόλια σε Αγοραστό – Τσιούτσια, περί αναφορών «Νεποτισμού» του Δημάρχου Κ. Μαράβα Reviewed by Momizat on . Φιλοξενούμενος στο ράδιο «Ζυγός» σήμερα και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Κώστα Αργυρούση και Γιώργου Παπαγεοργόπουλου, έτυχε ο πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Πύλη Φιλοξενούμενος στο ράδιο «Ζυγός» σήμερα και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Κώστα Αργυρούση και Γιώργου Παπαγεοργόπουλου, έτυχε ο πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Πύλη Rating: 0

Σκληρή απάντηση Ν. Τόλια σε Αγοραστό – Τσιούτσια, περί αναφορών «Νεποτισμού» του Δημάρχου Κ. Μαράβα

Σκληρή απάντηση Ν. Τόλια σε Αγοραστό – Τσιούτσια, περί αναφορών «Νεποτισμού» του Δημάρχου Κ. Μαράβα

Φιλοξενούμενος στο ράδιο «Ζυγός» σήμερα και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Κώστα Αργυρούση και Γιώργου Παπαγεοργόπουλου, έτυχε ο πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Πύλης κ. Νίκος Τόλιας, παρεμβαίνοντας και σχολιάζοντας την αναφορά του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, σε ανάλογη ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά και την παρέμβαση-εμπλοκή για το ίδιο θέμα, του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δ. Πύλης κ. Βαλάντη Τσιούτσια, για το ό,τι «ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας πρότεινε ως έργο του ΕΣΠΑ, δρόμο για να πηγαίνει στο χοιροστάσιό του».

Καταπέλτης στον σχολιασμό του ο κ. Τόλιας επί του θέματος και αναφερόμενος αρχικά στον κ. Τσιούτσια είπε πως… «Πρέπει να υπερασπιστεί κάποιος την πραγματικότητα και την αδικία, λόγω της ιδιότητάς μου ως μηχανικός και διατελών σε πολλά πόστα, ασχολήθηκα πιο πολύ με αυτές τις μελέτες. Η άγνοια μερικών ανθρώπων απέναντι σε ένα θέμα, που ακολουθούν τον εύκολο δρόμο και πετάνε μία ρουκέτα χωρίς να το ψάξουν και χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να ξέρουν ότι όλες οι μελέτες που έγιναν εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και η έγκριση ήταν ομόφωνη.

Κανείς να μην σκεφτεί και να πει ότι εγώ δεν ήξερα, δεν έκανα, δεν έφτιαξα. Είναι ομόφωνες. Τα έργα από το ΕΣΠΑ, τα οποία πρότεινε η Δημ. Αρχή, ήταν πρώτα το Νεραϊδοχώρι, η Ελάτη, το Παχτούρι κλπ. Μία απ’ αυτές τις μελέτες ήταν, το λέει και ο τίτλος, «Ασφαλτοστρώσεις οδών προς κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις του Δ. Πύλης».

Η οποία μελέτη έχει έναν προϋπολογισμό 600.000 €, είναι πραγματικά από το ΕΣΠΑ, αφορά 450.000€ περίπου στην Τ.Κ. Φιλύρας και 150.000€ περίπου, στις Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου, Φήκης κλπ. Από αυτόν τον δρόμο, που συμπτωματικά είναι και η μονάδα του Δημάρχου, είναι άλλες επτά γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες. Ο τίτλος του έργου το λέει, το δηλώνει και σημαίνει ότι αν δεν υπήρχαν αυτές, δεν θα εγκρίνονταν και το πρόγραμμα. Επελέγη λοιπόν ένας δρόμος, για να γίνει η ασφαλτόστρωση. Αυτό το πρόγραμμα υπήρχε…»

Αναφερόμενος ο κ. Τόλιας στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και σε βαρύ τόνο, αφήνοντας ταυτόχρονα σαφείς αιχμές για το «άτοπον¨της δήλωσής του κατά του Δημάρχου Πύλης, είπε…«Ούτε ο τελευταίος κοινοτικός σύμβουλος από μια μικρή Κοινότητα, δεν θα έκανε ένα τέτοιο ατόπημα και τέτοιο ολίσθημα. Το θεωρώ βαριά κουβέντα και έπρεπε να προσέξει πάρα πολύ.

Και δη ο Περιφερειάρχης, αφού πραγματικά θέλει «να τ’ακούσει», που επί πέντε χρόνια Περιφερειάρχης, παρά τις προκλήσεις και τα καλέσματα, ο Δ. Πύλης είναι ο μοναδικός στον οποίο δεν έκανε μία επίσκεψη. Έχουμε «φτύσει αίμα» για την έγκριση αυτών των έργων. Από διάφορες επισκέψεις του Μαράβα στη Λάρισα, που πήγαινα και εγώ μαζί του, μπορώ να αναφέρω ότι συγκεκριμένο έργο που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές, όσον αφορά στην Κοινότητα Μουριάς για την ύδρευση 700.000€, ο ίδιος ο Αγοραστός μας παρακάλεσε…«Μην πιέζετε παιδιά, θα το βάλω τον Σεπτέμβριο και όχι τον Μάρτιο του ’17». Και φυσικά δεν μπήκε ακόμα.

Άρα ο κ. Αγοραστός πρέπει να ψαχτεί από πού ορμώμενος έκανε τέτοια δήλωση, όταν η προηγούμενη δημ. Αρχή και εύχομαι και η σημερινή να κάνει τα ίδια και πολύ περισσότερα. Έχει πετύχει 13.000.000€ περίπου σε έργα, δύο είναι από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν έχουμε αφήσει Υπουργείο για Υπουργείο και πρόγραμμα που να μην το «κυνηγήσουμε».

Σε ερώτηση του κ. Αργυρούση…«Γιατί ο κ. Αγοραστός να απαξιώνει τόσο άσχημα τον Δήμαρχο», ο κ. Τόλιας ανέφερε…: «Αυτό δεν το ξέρω. Αν αφορά κάτι άλλο και δεν αφορά την δημ. Αρχή, ειδικά εγώ δεν θα μπω στα εσωκομματικά, ούτε στα προσωπικά, που πιστεύω ότι δεν υπάρχουν με αυτή την έννοια».

Στην παρέμβαση του κ. Αργυρούση που ανέφερε ότι επί προσωπικού, το θέμα έχει να κάνει με την στήριξη του κ. Μαράβα στις προηγούμενες εθνικές εκλογές υπέρ του κ. Λιούτα, ο κ. Τόλιας ανέφερε πως….: «Κάτι τέτοιο μπορεί να το καταλαβαίνω ή να μπορεί να το ξέρω, αλλά δεν μου πέφτει λόγος να μπω σε τέτοια διαδικασία. Κι αν είναι αυτό που λέτε το «βαρύνον» ας πούμε, σ’ αυτή την υπόθεση, είναι ακόμα χειρότερα για τον Αγοραστό. Διότι εμπλέκει κομματικά μαζί με τα δημοτικά.

Να μην ξεχνά ότι και ο Μαράβας και ο ίδιος εκλέχτηκαν με 52%, με την αναφορά του αυτή, είναι σα να βρίζει, ο κ. Αγοραστός, τους δημότες του Δήμου Πύλης, οι οποίοι τον στήριξαν κι αυτοί κατά μεγάλη πλειοψηφία και την έχει απαξιώσει έτσι. Αλλά παρά ταύτα, η αντίσταση, η γνώση, η εμπειρία του Μαράβα και πολλών δημοτικών συμβούλων, απ’όλες τις δημοτικές ομάδες, αγωνίστηκαν και πέτυχαν όλα αυτά που πέτυχαν.»

Πέραν της προσωπικής παρέμβασης και τον σχολιασμό, από τον κ. Τόλια, της γνωστής πλέον αντιπαράθεσης που άνοιξε μεταξύ Αγοραστού – Μαράβα, ύστερα από την αναφορά του Περιφερειάρχη περί νεποτισμού του Δημάρχου Πύλης στην διοίκησή του, στην οποία εμπλέχτηκε με δημοσίευμά του και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δ. Πύλης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, ζητώντας εξηγήσεις επί του θέματος, η πλευρά «Μαράβα», έχει δεσμευτεί ότι θα αντεπεξέλθει με σχετικό δελτίο Τύπου, με όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, κλείνοντας έτσι, & κατά την ίδια, μία λανθάνουσα κατάσταση στην οποία θα ριχθεί άπλετο φως και θα μπει οριστικά ένα τέλος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή