Σταθάκης: Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα για αναλήψεις 60 ευρώ Reviewed by Momizat on . Στην αποκάλυψη πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να διατηρήσουν το όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ μέχρι την Παρασκευή προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκ Στην αποκάλυψη πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να διατηρήσουν το όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ μέχρι την Παρασκευή προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκ Rating: 0

Σταθάκης: Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα για αναλήψεις 60 ευρώ

Σταθάκης: Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα για αναλήψεις 60 ευρώ

Στην αποκάλυψη πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να διατηρήσουν το όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ μέχρι την Παρασκευή προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο BBC.

Όπως τόνισε εάν η ΕΚΤ διατηρήσει παγωμένο το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) τότε το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ επαρκεί έως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ πιθανώς θα διατηρήσουν σήμερα το απόγευμα το όριο της έκτακτης χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες στο υφιστάμενο επίπεδο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, μια τέτοια κίνηση θα έδινε στις ελληνικές τράπεζες λίγο χρόνο προτού ξοδέψουν και τα 89 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα σε χρηματοδότηση και θα διασφάλιζε ότι θα παρέμειναν κλειστές, για τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή