"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Στα… αζήτητα τα ασημικά της Sprider που ήθελε να γίνει η ελληνική ZARA

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πωλούνται όπως είναι… επιπλωμένα τα ακίνητα-«σημαίες» της πάλαι ποτέ κραταιάς αλυσίδας ένδυσης και υπόδησης Sprider των αδελφών Χατζηιωάννου αλλά η κρίση δυστυχώς δυσκολεύει αφάνταστα την εξεύρεση υποψήφιων αγοραστών.

Οι αφοί Χατζηιωάννου που ξεκίνησαν από μία μικρή βιοτεχνία ρούχων στην Ξάνθη, είδαν την αυτοκρατορία των 114 υπερκαταστημάτων σε Ελλάδα και Βαλκάνια, την ελληνική Zara όπως χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θέλουν να φτιάξουν, να καταρρέει μέσα σε μια διετία.

Μάλιστα όταν είχαν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτοι ψίθυροι περί οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εταιρεία, οι δύο επικεφαλής σε συνέντευξη τύπου που είχαν δώσει σε δημοσιογράφους τόνισαν κατηγορηματικά ότι «η τελευταία ελληνική εταιρεία που θα πτωχεύσει θα είναι η Sprider».

Ένα από τα κτίρια που οδηγείται σε πλειστηριασμό είναι αυτό του Πειραιά κοντά στην Ακτή Μιαούλη, όπου βρίσκονταν καταστήματα της εταιρείας. Το μεγάλης αντικειμενικής αξίας (3,7 εκατ. ευρώ) κτίριο εκπλειστηριάζεται για οφειλή της τάξης των 200 χιλιάδων προς την τράπεζα Eurobank και ανήκει στην Delta Prime Investments Limited.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή του ακινήτου είναι υψηλή και γι’ αυτό είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι στον πλειστηριασμό του Φθινοπώρου.

Η Delta Prime Investments Limited, που έχει σκοπό την ανάπτυξη, πώληση και εκμίσθωση των εμπορικών ακινήτων της Sprider, εμφανίζεται να έχει έδρα την Λευκωσία, ενώ “στα χαρτιά” νόμιμος πληρεξούσιός της είναι ο Δωρόθεος Χατζηϊωάννου που ήταν εκτελεστικό μέλος του δ.σ. της Sprider.

Πάντως μέχρι στιγμής η ελληνική κρίση και ιδιαίτερα στα ακίνητα έχει οδηγήσει στα τάρταρα το ενδιαφέρον για τη συντριπτική πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων της Sprider.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας ολοκληρώθηκε τέλη του 2014. Σύμφωνα με την έκθεση η εταιρεία διαθέτει ακίνητα εκτιμώμενης αξίας 5 εκατ. ευρώ (δεν περιλαμβάνεται το κτήριο της έδρας στην Ανθούσα που πουλήθηκε το 2007 έναντι 39,5 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με την έκθεση εκείνη, η αξία του πάγιου εξοπλισμού της Sprider από υποκαταστήματα σε Ξάνθη, Ηράκλειο και Λάρισα τοποθετείται στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των αποθεμάτων που παρέμειναν απούλητα, μέχρι το “λουκέτο”, διαμορφώνεται σε 975,1 χιλιάδες ευρώ.

economy365.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης