Στα Τρίκαλα η κρίση «γκρέμισε» την οικοδομή – Δεν έχει τέλος η πτώση, έχουν «σβήσει» οι οικοδόμοι και δεκάδες άλλα επαγγέλματα . Reviewed by Momizat on . Στο «ναδίρ» αναμένεται να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, η οποία ακόμα και μετά την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης, εκ Στο «ναδίρ» αναμένεται να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, η οποία ακόμα και μετά την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης, εκ Rating: 0

Στα Τρίκαλα η κρίση «γκρέμισε» την οικοδομή – Δεν έχει τέλος η πτώση, έχουν «σβήσει» οι οικοδόμοι και δεκάδες άλλα επαγγέλματα .

Στα Τρίκαλα η κρίση «γκρέμισε» την οικοδομή – Δεν έχει τέλος η πτώση, έχουν «σβήσει» οι οικοδόμοι και δεκάδες άλλα επαγγέλματα .

Στο «ναδίρ» αναμένεται να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, η οποία ακόμα και μετά την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης, εκτιμάται ότι θα περιοριστεί σε επιλεκτικές επενδύσεις .

Στα Τρίκαλα η οικοδομή πεθαίνει  ακολουθώντας την ελεύθερη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας σε όλη την Ελλάδα.

Η δραματική μείωση φαίνεται από την  οικοδομική δραστηριότητα , και την  πτώση της οικοδομής και του κατασκευαστικού χώρου δεν την φανερώνουν μόνοι οι αριθμοί, αλλά κυρίως η ίδια η καθημερινότητα .

Κοιτάζοντας γύρω στους δρόμους της πόλης και έξω από αυτήν, με δυσκολία συναντάει κανείς μία οικοδομή που  να κατασκευάζεται.

Αυτή την εποχή στην πόλη των Τρικάλων κατασκευάζονται μόνο 1-2 πολυκατοικίες ενώ περίπου στο 30% υπολογίζεται και η πτώση στις τιμές των ακινήτων.

Ακίνητο με παλιότερη τιμή 1.600 ευρώ το τετραγωνικό περίπου, σήμερα – κατά μέσο όρο πάντα – πωλείται 1.100 – 1.200 περίπου.

Από την ανεργία πλήττονται όχι μόνο οι οικοδόμοι και οι χτίστες αλλά και μια σειρά άλλων κλάδων γύρω από αυτόν τον τομέα, όπως μάντρες με υλικά οικοδομών, με μηχανήματα αλλά και μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι ,  υδραυλικοί, ξυλουργοί, που ψάχνουν με το ¨κερί» το μεροκάματο. 

Όσο για την ανάκαμψη που λέγαμε;

Ειδικότερα στο τομέα της οικοδομής, αργεί πολύ ακόμα.

Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια, τόσα που οι σημερινοί οικοδόμοι θα έχουν γίνει πλέον παππούδες και έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούν να ανέβουν τότε στις σκαλωσιές…

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή