Στα Τρίκαλα η 22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας Reviewed by Momizat on . Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί φέτος η 22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας, Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25 – 27 Σεπτ Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί φέτος η 22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας, Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25 – 27 Σεπτ Rating: 0

Στα Τρίκαλα η 22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας

Στα Τρίκαλα η 22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας

Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί φέτος η 22η

Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας, Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25 – 27 Σεπτεμβρίου 2015. Για ένα τριήμερο, στην καρδιά της Ελλάδας και με τον κάμπο να στέκεται συνοδός, οικολογικές ομάδες, οργανώσεις, παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, θα μετάσχουν σε μια πραγματική γιορτή γεωργικής παραγωγής, μεταποίησης, χειροτεχνιών, με τη συμμετοχή των οργανώσεων και ΜΚΟ. Παραλλήλως, θα υπάρχουν δράσεις για όλους. Μέχρι τώρα, συμπληρώνεται το δελτίο συμμετοχών, προκειμένου σύντομα να γίνει γνωστό το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Στη σχετική Διακήρυξη Οικογιορτής, αναφέρονται τα εξής:

oiko1

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Προεικόνιση της κοινωνίας που θέλουμε

 

Ως απάντηση στην κοινωνική, οικολογική, οικονομική κρίση που βιώνουμε προτείνουμε έναν αλλο τρόπο ζωής και παραγωγής, ενάντια στη λεηλασία της Γης, στην καταστροφή τoυ περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών και δημιουργούμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε.

  • Αναδεικνύουμε τα κεντρικά προτάγματα κάθε οικογιορτής που είναι: η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών, το μοίρασμα των γνώσεων και των εμπειριών και η προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.
  • Η Οικογιορτή διοργανώνεται απ’ τους ίδιους τους παραγωγούς και προτάσσει την αυτο-οργάνωση και την άμεση δημοκρατία, την προώθηση της μικρής παραγωγής, την οικοτεχνία και την μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, τις παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση.
  • Προτάσσουμε τα συνεργατικά αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα ως απάντηση στην ανεργία και την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η ζωή δεν είναι εμπόρευμα. Είναι χαρά, είναι δημιουργία, είναι συνεργασία, είναι γιορτή.

 

Το πρόγραμμα της Οικογιορτής διαμορφώνεται και θα οριστικοποιηθεί σε λίγες ημέρες

Συνοπτικά για κάθε ημέρα θα περιλαμβάνει: 

Ενδιαφέρουσες κεντρικές και επιμέρους ομιλίες

Πολλά εργαστήρια από συμμετέχοντες παραγωγούς και χειροτέχνες

Ανταλλακτικό παζάρι

Δραστηριότητες για μικρά παιδιά

Συναυλίες   

oiko2 oiko3

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή