Στην ουρά για λιγοστά τρόφιμα Reviewed by Momizat on . Mία ακόμη διανομή προϊόντων από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) στα Τρίκαλα, με τους δικαιούχους να συνωστίζονται για μία σακούλα Mία ακόμη διανομή προϊόντων από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) στα Τρίκαλα, με τους δικαιούχους να συνωστίζονται για μία σακούλα Rating: 0

Στην ουρά για λιγοστά τρόφιμα

Στην ουρά για λιγοστά τρόφιμα

Mία ακόμη διανομή προϊόντων από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) στα Τρίκαλα, με τους δικαιούχους να συνωστίζονται για μία σακούλα με τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

Περιμένοντας στην ουρά για λιγοστά τρόφιμα

Μικρές ποσότητες σε φέτα, ζάχαρη, γάλα σε συσκευασία, όσπρια και ζυμαρικά, είδη ατομικής υγιεινής – καθαρισμού αλλά και βρεφικές κρέμες ή πάνες που περίσσεψαν από προηγούμενη διανομή, φαίνεται πλέον ως απολύτως αναγκαία για μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Για πολλοστή φορά, στις αποθήκες του ΟΣΕ, έγινε το αδιαχώρητο, με εκνευρισμούς -κάποιες φορές- αλλά και παράπονα για τα λιγοστά που δίνονται, με το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Τρικκαίων να καταβάλλει τα μέγιστα για την εξυπηρέτηση των 3.000 και πλέον δικαιούχων που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες της Υπηρεσίας. Όσο, δε, κι αν το Πρόγραμμα θεωρείται από την πολιτεία ως σημαντικό για την καταπολέμηση της φτώχειας, οι καθημερινές εικόνες κάθε φορά που ανακοινώνεται μία διανομή προϊόντων δείχνουν ότι απέχει κατά πολύ από τον πραγματικό κοινωνικό ρόλο που οφείλει να παρέχει μία ευνομούμενη χώρα στα μέλη της. Να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία διεκπεραιώνεται από την Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με την επωνυμία ”ΣΤΗΡΙ – ΖΩ”, με τον Δήμο Τρικκαίων να είναι ο επικεφαλής εταίρος.
ert.gr

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή