"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.6 C
Trikala

Στη 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2014 η Περιφέρεια Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2014, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2014, η οποία είχε σαν στόχο να αναδείξει ότι πιο σύγχρονο έχει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς, εμπλουτίζοντας την ελληνική εκθεσιακή πραγματικότητα με ένα γεγονός υψηλού επιπέδου και επαγγελματικού προσανατολισμού. Στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του εγχώριου τουριστικού «χάρτη» με 200 συνολικά συμμετοχές, ενώ πάνω από 100 ξένοι προσκεκλημένοι host buyers και tour operators, συμμετείχαν σε προγραμματισμένα ραντεβού με τους εκθέτες. Με άξονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Περιφέρειά μας, εστίασε στο μοντέλο προώθησης του δωδεκάμηνου τουρισμού, που ξεπερνά τα όρια του στερεότυπου «ήλιος και θάλασσα» και στοχεύει στην προβολή όλων των περιφερειακών ενοτήτων μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού για όλο το χρόνο.

 

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν, ως συνεκθέτες Δήμοι και Επιμελητήρια, που ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για μια κοινή δυναμική παρουσία, όπως ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, ο Δήμος Φαρσάλων, ο Δήμος Τρικκαίων, ο Δήμος Σοφάδων, το Επιμελητήριο Τρικάλων και το Επιμελητήριο Καρδίτσας, με στόχο την απλή-άμεση και αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των προορισμών μας. Οι θεσσαλικοί τουριστικοί προορισμοί προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, tour operators και μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκπέμποντας θετικά μηνύματα για αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Θεσσαλία, τόσο για τα ισχυρά brand names της Περιφερείας όσο και για όλους λιγότερο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, που δίνουν τη δυνατότητα διαφορετικών και ιδιαίτερων επίλογων στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στο περίπτερο, παρουσιαστήκαν οι θεματικές μορφές τουρισμού της Θεσσαλίας και φιλοξενηθήκαν εκδηλώσεις των περιοχών της με παρουσιάσεις των τοπικών της προϊόντων. Συγκεκριμένα, από το Δήμο Βόλου,«Γαστρονομικές εκδηλώσεις -cookshow παραδοσιακής συνταγής από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας», «Παρουσίαση Τοπικής Γαστρονομίας και Παραδοσιακών χορών από την Ένωση Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου»και «Παρουσίαση Ελληνικού Τσιπουράδικου». Από τον Δήμο Τρικκαίων & το Επιμελητήριο Τρικάλων η εκδήλωση «METEORISIMO – Τρικαλινές γεύσεις & Τσιτσάνης “Τοπικά προϊόντα γαστρονομία φιλοξενία και μουσική παράδοση ενώνονται σε μία μοναδική εμπειρία”» .

 

Το εκθεσιακό περίπτερο της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κκ Άνθιμος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης. Το περίπτερο επισκέφθηκαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Τρικάλων κ. Μιχαλάκης Χρήστος, Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη Δωροθέα , οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ. Κ. Μπάρδας, κ. Ο. Ψαχούλας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σποράδων κ. Ν. Πλωμαρίτης, οι Δήμαρχοι Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, Σοφάδων κ. Αθανάσιος Σκάρλος, Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Ενώσεων Ξενοδόχων & Ενοικιαζόμενων Δωματίων της Περιφέρειας, καθώς επίσης πρόεδροι και μέλη των εμπορικών Επιμελητηρίων. Στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχαν η εντεταλμένη Σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Κόκκαλη Γεωργία, η Δ/ντρια Εμπορίου και Τουρισμού κα Κατσαρού Ελένη και υπηρεσιακοί παράγοντες των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων.

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σαν στόχο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς, μέσα από εξωστρεφείς και στοχευμένες επικοινωνιακές πρακτικές, οι οποίες καλύπτουν τις πλέον σύγχρονες κυρίαρχες τουριστικές τάσεις. Αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα επικοινωνιακά εργαλεία των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να γνωστοποιήσει σε όλους, επαγγελματίες του τουρισμού και επισκέπτες, το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας. Παράλληλα, διευρύνει το πεδίο των τουριστικών προορισμών και επιλογών, ενισχύοντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως οι προσκυνηματικές περιηγήσεις, η οινογαστρονομία και το φυσικό περιβάλλον. Παραμένει δε, προσηλωμένη στο στόχο της ενιαίας προβολής όλων των θεσσαλικών περιφερειακών ενοτήτων, προκειμένου να ενισχυθεί και να προωθηθεί μια συνολική τουριστική εικόνα παγκοσμίως.

PHILOXENIA 2014 PHILOXENIA 2014  (5) PHILOXENIA 2014  (4) PHILOXENIA 2014  (3) PHILOXENIA 2014  (2)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης