Στις πέντε φτωχότερες περιφέρειες της χώρας η Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Στην Ελλάδα βρίσκονται οι πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.Πρόκειται για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Στην Ελλάδα βρίσκονται οι πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.Πρόκειται για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Rating: 0

Στις πέντε φτωχότερες περιφέρειες της χώρας η Θεσσαλία

Στις πέντε φτωχότερες περιφέρειες της χώρας η Θεσσαλία

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.
Πρόκειται για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο, το Βόρειο Αιγαίο και τη Δυτική Μακεδονία οι οποίες φιγουράρουν στις 20 φτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. ενώ λίγο πιο πίσω ακολουθεί η Θεσσαλία.
Σε επίπεδο χώρας η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η 5η φτωχότερη  σύμφωνα με το κατά κεφαλή ΑΕΠ. 
Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2017 σημειώθηκε στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (46%), στην Ήπειρο και το Βόρειο Αιγαίο (48%) και στη Δυτική Ελλάδα (49%). Ακολουθούν η Θεσσαλία (52%), η Κεντρική Μακεδονία (53%), η Πελοπόννησος (56%), η Κρήτη (57%), η Δυτική Μακεδονία (59%), η Στερεά Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά (62%) και το Νότιο Αιγαίο (72%).
Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές περιφέρειες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 
Μόνο η Αττική (91% του κοινοτικού ΑΕΠ) κατέγραψε κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή