Στις φλόγες πλοίο με 466 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας – Επιχείρηση εκκένωσης Reviewed by Momizat on . Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας, με το οποίο ταξιδεύουν 411 επιβάτες, ενώ έχει 55 άτομα πλήρωμα. Η φωτιά ξέσπασε από άγνω Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας, με το οποίο ταξιδεύουν 411 επιβάτες, ενώ έχει 55 άτομα πλήρωμα. Η φωτιά ξέσπασε από άγνω Rating: 0

Στις φλόγες πλοίο με 466 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας – Επιχείρηση εκκένωσης

Στις φλόγες πλοίο με 466 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας – Επιχείρηση εκκένωσης

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας, με το οποίο ταξιδεύουν 411 επιβάτες, ενώ έχει 55 άτομα πλήρωμα.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο γκαράζ του Norman Atlantic και γρήγορα εξαπλώθηκε, ενώ το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας, στη περιοχή των Οθωνών και γίνεται επιχείρηση εκκένωσης, με την επιβίβαση σε σωσίβιες λέμβους, όμως επιβάτης κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι το πλήρωμα, που είναι ιταλικής καταγωγής, δεν γνωρίζει αγγλικά, και υπάρχει κακός συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο κόσμος άνοιξε μόνος του κιβώτια και πήρε σωσίβια, ενώ το πλήρωμα δεν γνώριζε πώς να κατεβάσει τις σωσίβιες λέμβους. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι πρώτες σωσίβιες λέμβοι κατέβηκαν στη θάλασσα με κάποιους από τους επιβάτες, αλλά αρκετοί παραμένουν ακόμη στο πλοίο. «Βλέπουμε παντού φωτιές. Οι φλόγες έρχονται από το γκαράζ, τις καμπίνες», είπε ο ίδιος.

Ιταλικό καΐκι που έσπευσε προς βοήθεια περισυνέλεξε τους πρώτους επιβάτες που έπεσαν στη θάλασσα.

Ηδη στο σημείο σπεύδουν τρία πλοία σύμφωνα με το λιμενικό και ελικόπτερο, ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ κακές. Το Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο, είχε ξεκινήσει από την Πάτρα στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνας μέσω Ηγουμενίτσας και επιβαίνουν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή