Συλλυπητήρια της ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ προς την οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Πολύζου Reviewed by Momizat on .   Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Πολύζου. Ο σύντροφος  Δημήτρης Πολύζος  «έφυγε» από κοντά μας  σε ηλικία 76 ετών, μετά   Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Πολύζου. Ο σύντροφος  Δημήτρης Πολύζος  «έφυγε» από κοντά μας  σε ηλικία 76 ετών, μετά Rating: 0

Συλλυπητήρια της ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ προς την οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Πολύζου

Συλλυπητήρια της ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ προς την οικογένεια και τους οικείους του  Δημήτρη Πολύζου

 

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Πολύζου.

Ο σύντροφος  Δημήτρης Πολύζος  «έφυγε» από κοντά μας  σε ηλικία 76 ετών, μετά από παλικαρίσια και άνιση μάχη, που έδινε τα τελευταία χρόνια  με συσσωρεμένα προβλήματα υγείας.

Ο σ. Δημήτρη Πολύζος    γεννήθηκε και έζησε στην Πατουλιά Τρικάλων. Ήταν παιδί αγροτικής οικογένειας,  γιος αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας . Γι’ αυτή του τη δράση ο πατέρας του γνώρισε τις διώξεις του Ελληνικού αστικού κράτους και έζησε για δεκαετίες στην πολιτική προσφυγιά ,στη σοσιαλιστική Βουλγαρία.

polyzos

 Ο σ. Δημήτρης  ένιωσε την κοινωνική , την ταξική αδικία  από τα πρώτα χρόνια της ζωής του , εντάχτηκε στο μαζικό λαϊκό κίνημα μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Λαμπράκη και της ΕΔΑ τη δεκαετία του ’60.

 Με τη μεταπολίτευση , το 1974 , εντάχτηκε στην Κομματική Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ και υπηρέτησε πιστά το Κόμμα από πολλές υπεύθυνες θέσεις.

Για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και του Γραφείου της , όπως  επίσης και μέλος του Γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων.

Δε λυπήθηκε ποτέ να δώσει δυνάμεις  για την οργάνωση της πάλης  του λαού  με πολύχρονη συμβολή στο αγροτικό κίνημα μέσα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και την τότε ΓΕΣΑΣΕ .

Επίσης, μέσα από το τότε συνεταιριστικό κίνημα, θητεύοντας για χρόνια ως πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων και ως μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ. Συνέβαλε στο δυνάμωμα του αγροτικού κινήματος στα Τρίκαλα και σε όλη τη Θεσσαλία

Έμεινε πιστός και αγωνιζόταν για τα ανώτερα ιδανικά  που υπηρετεί το ΚΚΕ,  στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τιμώντας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους  του. Θα τον «αποχαιρετίσουμε» σήμερα ,Παρασκευή 28 Οκτώβρη, στις 5μμ στο χωριό του , την Πατουλιά Τρικάλων.

 

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  28/10/2016                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή