Συνεχίζει ο Μπάμπης Δεληλίγκας για το πορτρέτο Reviewed by Momizat on . Α Π Α Ν Τ Η Σ Η Χαράλαμπου Δ. Δεληλίγκα, πρώην Αντινομάρχη Τρικάλων και πρώην Αντιδημάρχου Τρικκαίων, κατοίκου Τρικάλων(οδός Ασκληπιού και Αρ. Παππά αρ. 2). ΠΡΟ Α Π Α Ν Τ Η Σ Η Χαράλαμπου Δ. Δεληλίγκα, πρώην Αντινομάρχη Τρικάλων και πρώην Αντιδημάρχου Τρικκαίων, κατοίκου Τρικάλων(οδός Ασκληπιού και Αρ. Παππά αρ. 2). ΠΡΟ Rating: 0

Συνεχίζει ο Μπάμπης Δεληλίγκας για το πορτρέτο

000000000000000000000
Α Π Α Ν Τ Η Σ Η
Χαράλαμπου Δ. Δεληλίγκα, πρώην Αντινομάρχη Τρικάλων και πρώην Αντιδημάρχου Τρικκαίων, κατοίκου Τρικάλων(οδός Ασκληπιού και Αρ. Παππά αρ. 2).
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, κ. Μιχάλη Μπάρδα.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Στην αμέσως προηγούμενη(με ημερομηνία 16-12-2014)επιστολή μου σας έκανα γνωστό αυτό που ήταν και είναι γνωστό, ότι δηλαδή ο Βασίλειος Γ. Δεληλίγκας διετέλεσε Δήμαρχος Τρικκαίων από τις 14-4-1897 έως τις 13-5-1898, όταν οι Τούρκοι ήρθαν στα Τρίκαλα. Προφανέστατα αρνείστε, επίμονα, τόσο σεις όσο και ο κος Δήμαρχος να «πάρετε» επίσημη και ξεκάθαρη θέση επί αυτού του θέματος και να πείτε στον Τρικαλινό Λαό, ευθέως, εάν αυτό αληθεύει ό όχι. Περιμένω και θα περιμένω για όσο χρόνο χρειαστεί απάντηση επί του θέματος αυτού τόσο από σας όσο και από τον κο Δήμαρχο Τρικκαίων, μιάς και στην τελευταία σας επιστολή κάνετε λόγο για τα ιστορικά γεγονότα που αφορούσαν την πόλη των Τρικάλων και θα πρέπει, ως Δημόσια πρόσωπα να τοποθετηθείτε επί αυτού του θέματος. Διαφορετικά δεν πράξατε δίκαια, ηθικά και πολιτικά, κε Πρόεδρε, όπως επί λέξει λέτε στην επιστολή σας και σας την παραθέτω, επί λέξει: «…..΄Οσον αφορά τα ιστορικά και πολιτικά σας επιχειρήματα, οι απόψεις μου περιέχονται αναλυτικά στην πρώτη απαντητική μου επιστολή. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι ενέργειές μου ήταν δίκαιες, ηθικά και πολιτικά επιβεβλημένες….».
Σας ζήτησα, επίσης, κε Πρόεδρε να δημοσιεύσετε στον Τρικαλινό Τύπο ΟΛΕΣ τις αποφάσεις του Δ.Σ. που αφορούσαν το ζήτημα της ανάρτησης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., των πορτραίτων όλων των προηγούμενων, αποβιωσάντων, Δημάρχων από το έτος 1883 μέχρι και τώρα.- Ούτε αυτό το πράξατε. Σας το υπενθυμίζω και περιμένω . Ζητούσα, ακόμη, από τον κο Δήμαρχο να πάρει δημόσια θέση επί της ενέργειας του κου Προέδρου του Δ.Σ. να «κατεβάσει» το πορτραίτο του διατελέσαντα Δημάρχου, Βασιλείου Δεληλίγκα, αν δηλαδή θεωρεί ο κος Δήμαρχος, ότι αυτή η ενέργεια του κου Προέδρου, ήταν δίκαιη, σωστή και ηθικά και πολιτικά επιβεβλημένη. Περιμένω και θα περιμένω, κε Δήμαρχε, για όσο χρόνο χρειαστεί να μου δώσετε μια απάντηση.
Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε, κε Πρόεδρε του Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων, ότι ναι μεν είναι δικαίωμά σας να λέτε, ότι δεν πρόκειται να επανέλθετε για το θέμα αυτό, αλλά σας υπενθυμίζω, ότι οι θεσμικοί παράγοντες και τα Δημόσια Πρόσωπα, όπως είστε και σεις, θα πρέπει να διαθέτουν και την ανάλογη υπομονή, θέληση, τόλμη, αρετή και, γιατί όχι, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να λογοδοτούν στους πολίτες, μάλιστα με πειστικότατο τρόπο, για τις όποιες ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ και ΑΥΤΟΒΟΥΛΕΣ αποφάσεις τους. Μήπως διαφωνείτε;.
Θα περιμένω πειστικές και, ιστορικά τεκμηριωμένες απαντήσεις.-
Deliligas

Ο υπογράφων
Χαράλαμπος Δ. Δεληλίγκας
Πρώην Αντινομάρχης Τρικάλων
Πρώην Αντιδήμαρχος Τρικκαίων

Αφήστε το σχόλιο σας