"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Σύριζα Τρικάλων : Θετικά βήματα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης της προκήρυξης 8Κ του ΑΣΕΠ υλοποιείται μία αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας στην κατεύθυνση της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη προβλέπει την άμεση πλήρωση επιπλέον τεσσάρων θέσεων μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία των αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων του Νομού. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον μοναδικό αρχαιολογικό και πολιτιστικό πόρο της Θεόπετρας, με τις προσλήψεις αυτές διασφαλίζεται η σταθερή επισκεψιμότητα του μνημείου, αλλά και του Κέντρου Τεκμηρίωσης που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τα επόμενα βήματα είναι η ακόμα εντατικότερη δουλειά για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Νομού Τρικάλων, με έμφαση στη μοναδικότητα των Μετεώρων και του Σπηλαίου της Θεόπετρας, αλλά και στην ανάδειξη του συνόλου των πολιτιστικών πόρων, αρχαίων και νεότερων, ανθρωπογενών και φυσικών.

Την ίδια στιγμή, σημαντικά κονδύλια μεταφέρονται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” στον Δήμο Καλαμπάκας για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων για όλους τους Δήμους του Νομού Τρικάλων, ο Δήμος Καλαμπάκας θα λάβει το ποσό των 200.000 ευρώ για τον προαναφερθέντα σκοπό, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών και την ασφάλεια των παιδιών που χρησιμοποιούν τις παιδικές χαρές της πόλης.

Επίσης, από το πρόγραμμα “Εμαυτίων”, ο Δήμος Τρικκαίων θα λάβει 50.000 ευρώ για την κατασκευή γηπέδων και την ανάπλαση του αύλειου χώρου του 1ου Γυμνασίου της πόλης.

Με τα συγκεκριμένα έργα βελτιώνονται οι υποδομές άθλησης και ψυχαγωγίας σε ολόκληρο το Νομό Τρικάλων, ενισχύοντας το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης και συμβάλλοντας στην ασφαλή άσκηση για όλα τα παιδιά.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης