Τίποτα δεν κατάλαβαν Reviewed by Momizat on . Τέσσερα χρόνια και παραπάνω μια κοινωνία συντηρικοποιείται και ιδωτεύει. Τέσσερα χρόνια κρατά μέσα της ένα "αι στο διάολο" για μια ελπίδα που ένιωσε ότι τσαλακώ Τέσσερα χρόνια και παραπάνω μια κοινωνία συντηρικοποιείται και ιδωτεύει. Τέσσερα χρόνια κρατά μέσα της ένα "αι στο διάολο" για μια ελπίδα που ένιωσε ότι τσαλακώ Rating: 0

Τίποτα δεν κατάλαβαν

Τίποτα δεν κατάλαβαν

Τέσσερα χρόνια και παραπάνω μια κοινωνία συντηρικοποιείται και ιδωτεύει. 
Τέσσερα χρόνια κρατά μέσα της ένα “αι στο διάολο” για μια ελπίδα που ένιωσε ότι τσαλακώθηκε. 
Τέσσερα χρόνια, την ώρα που μάλωναν οι “τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ” με τα κεντρικά, ποιος θα μπει πρόεδρος νοσοκομείου- θα στηθεί να κόψει κορδέλα-θα βγει φωτογραφία δίπλα στον πρωθυπουργό, οι μηχανισμοί της ΝΔ έκαναν δουλίτσα. 

Τέσσερα χρόνια που η ΝΔ- με μύρια εσωκομματικά προβλήματα- έβρισκε ανθρώπους να ενισχύσει τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, η κυβέρνηση σκιζόταν στα κανάλια για το πόσο πουλημένοι είναι οι άλλοι (λες και δεν το ξέραμε). 
Τέσσερα χρόνια και παραπάνω ο λόγος και η αισθητική της κυβέρνησης ήταν εθνικού ακροατηρίου και μη σπάσει και κανένα αυγό. Τέσσερα χρόνια και παραπάνω έφτασε λίγο πριν τις εκλογές για να δώσει την 13η σύνταξη-αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία (και στην Ελλάδα πολύ πριν να γεννηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ) και εξόργισε με τη στάση της.

Και τώρα τέσσερα χρόνια μετά φταίει ο κόσμος που θέλει να δουλεύει εφτά ημέρες την εβδομάδα και ψηφίζει Μητσοτάκη. 
Και τέσσερα χρόνια τους έφαγαν τα συμφέροντα λες και δεν υπήρχαν συμφέροντα που πλούτισαν όλο αυτον τον καιρό ή δεν φτιάχτηκαν νέα τζάκια που θα ανταγωνίζονταν τα παλιά.
Και τέσσερα χρόνια μετά, και μετά το χτεσινό, βγαίνουν στελέχη της κυβέρνησης και λένε δεν είναι ήττα-για μένα είμαστε νικητές(!).

Και τώρα η Ευρώπη μαυρίζει και Παναγιούλα μου, τι θα κάνουμε;

Κανείς από μας δεν μπορεί να χαίρεται που η δεξιά και η συντήρηση είναι τόσο ψηλά. 
Ξαναζήσαμε όμως πριν λίγα χρόνια Σαμαρά, μην το ξεχνάμε.
Να κουνηθούμε όλες και όλοι μας γιατί η ανάθεση δεν μπορεί να μας συμπεριλάβει.

Και να αφήσουμε την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι δεν φταίμε εμείς, φταίει η ζωή που μας μισεί.
Τίποτα δεν κατάλαβε.

Ηρώ Διώτη

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή