"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

«ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ – τσ’ θκειαζμ τσ’ Φώτους» έρχονται Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα


– Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 11 πμ. στο Μουσείο Τσιτσάνη

Το βιβλίο που μέσα σε τέσσερις μήνες από την κυκλοφορία του, έφτασε στη Γ’ Έκδοση κι έχει διαβαστεί όχι μόνο στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και σε Γερμανία, Σουηδία, Αγγλία, Ντουμπάι, της καρδιτσιώτισσας συγγραφέως Αποστολίας Κυργιάκη, παρουσιάζεται στα Τρίκαλα.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί στο Μουσείο Τσιτσάνη, με ομιλητές τον κ. Χρήστο Κοντό, δημοσιογράφο – εκδότη και την κα Βούλα Σδρόλια, βιβλιοθηκονόμο – προϊσταμένη τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας.

Το βιβλίο περιέχει αυτοτελείς, σύντομες ιστορίες καραγκούνικης… τρέλας, γραμμένες στο χαρακτηριστικό ιδίωμα της περιοχής του Θεσσαλικού κάμπου. Αυθεντικοί διάλογοι ανάμεσα σε καραγκούνηδες, φράσεις και λέξεις, καταγεγραμμένα σύμφωνα με όσα η ίδια η συγγραφέας έχει ζήσει, αφού κατάγεται από το καραγκουνοχώρι Σταυρός της Καρδίτσας και σύμφωνα με όσα της έχουν μεταφέρει πως συνέβησαν σε άλλες χωριά.

Σκοπός του βιβλίου είναι να μη νιώθουν οι Καραγκούνηδες ντροπή για τη ντοπιολαλιά τους, να τη χρησιμοποιούν για να τη διατηρήσουν ζωντανή στο χρόνο, να βγουν από τα κλισέ, να τονωθεί το αίσθημά τους και φυσικά να γελάσουν οι αναγνώστες, κάτι που γίνεται κατά κόρον, γι’ αυτό και η τόσο μεγάλη επιτυχία του συγγράμματος.  

Θα εμφανιστεί τμήμα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων «ο Ασκληπιός» και θα ερμηνευτούν τραγούδια σε στίχους της συγγραφέως, από τους Άρη Φαλιάγκα τραγούδι, Γιώργο Γιαννούλα κλαρίνο και Γιώργο Καραδήμο κιθάρα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης