Τελικά πόσα θέλουν να μας τρελάνουν από τον δήμο Τρικκαίων με τα Ξωτικά; Reviewed by Momizat on .     Ακόμη ένα δελτίο τύπου που όχι απλά εξωραΐζει τα πράγματα, αλλά παρουσιάζει το άσπρο, μαύρο εξοργίζει και τον λιγότερα σκεπτόμενο Τρικαλινό πολίτη     Ακόμη ένα δελτίο τύπου που όχι απλά εξωραΐζει τα πράγματα, αλλά παρουσιάζει το άσπρο, μαύρο εξοργίζει και τον λιγότερα σκεπτόμενο Τρικαλινό πολίτη Rating: 0

Τελικά πόσα θέλουν να μας τρελάνουν από τον δήμο Τρικκαίων με τα Ξωτικά;

Τελικά πόσα θέλουν να μας τρελάνουν από τον δήμο Τρικκαίων με τα Ξωτικά;

 

 

Ακόμη ένα δελτίο τύπου που όχι απλά εξωραΐζει τα πράγματα, αλλά παρουσιάζει το άσπρο, μαύρο εξοργίζει και τον λιγότερα σκεπτόμενο Τρικαλινό πολίτη. Προφανώς και ο Μύλος των Ξωτικών είναι μια τεράστια μπίζνα, με τεράστια κέρδη για λίγους, ψίχουλα για κάμποσους και… κόστος για τους περισσότερους. Παρόλα αυτά είμαι μια μπίζνα καλοστημένη που φέρνει κόσμο και διαφημίζει την πόλη. Από το σημείο αυτό, μέχρι να φτάσει να αποτελεί «Κινητήριο μοχλό για την τρικαλινή κοινωνία», απέχουμε παρασάγγας. Αλήθεια αυτή είναι η ανάπτυξη που είχε στο πρόγραμμα ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα», τα πυροτεχνήματα; Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας, των 40 ημερών με εξευτελιστικά μεροκάματα, για να μην πω μεροκάματα γαλέρας;

Σταχυολογώ επίσης μια σειρά από άλλες βαρύγδουπες λέξεις και φράσεις που αναφέρει το δελτίο τύπου του δήμου: «Η μεγαλύτερη γιορτή στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα, επιδρά, τροφοδοτείται και τροφοδοτεί την τρικαλινή κοινωνία»….. «Η φιλοξενία ενισχύεται από την παράδοση, τις τοπικές γεύσεις, τη συνεργασία των επιχειρηματιών, την προσφορά καλών τιμών, με τη δέουσα ευγένεια».

Για ποια παράδοση μιλάνε; Είχαμε στα Τρίκαλα πολική αρκούδα ή καράβι και για ποιες τοπικές γεύσεις; Την «ξωτικάδα», τον «Τρικαλινό αέρα» που πουλούσαν σε κουτάκια ή τα λουκάνικα Ζακύνθου φέτος.

ΝΑΙ ο «Μύλος των Ξωτικών» είναι μια πάρα πολύ καλή μπίζνα για πολλούς και καλό είναι που γίνεται, αλλά μην βαφτίσουμε και το πανηγύρι, παράδοση… το λούνα πάρκ από την Ιταλία, αλογάκια από την Μπάρα… και κυρίως μην προκαλείτε και τη νοημοσύνη των Τρικαλινών… Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως από την έναρξή του μέχρι σήμερα έχει βάλει μέσα τον δήμο αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εμείς ως πολίτες καλούμαστε να πληρώσουμε.

Του Χρήστου Κοντού

η εικόνα προφίλ του Χρήστος Κοντός

Απολαύστε ολόκληρο το δελτίο τύπου του Δήμου

«Οι καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή

Κινητήριος μοχλός για την τρικαλινή κοινωνία αποτελεί ο Μύλος των Ξωτικών. Η μεγαλύτερη γιορτή στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα, επιδρά, τροφοδοτείται και τροφοδοτεί την τρικαλινή κοινωνία. Οι επιχειρήσεις, οι πολίτες, οι εθελοντές, ο κλάδος της εστίασης, οι τουριστικοί πράκτορες, τα τουριστικά γραφεία, ένας ολόκληρος κόσμος αναδεικνύει τα Τρίκαλα ως πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει και στηρίζεται από τις τρικαλινές επιχειρήσεις, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης
Ηδη, έχει γίνει η πρώτη συζήτηση για τον Κώδικα Δεοντολογίας των καταστηματαρχών προς τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που τιμούν τον Δήμο Τρικκαίων και την πόλη των Τρικάλων. Η φιλοξενία ενισχύεται από την παράδοση, τις τοπικές γεύσεις, τη συνεργασία των επιχειρηματιών, την προσφορά καλών τιμών, με τη δέουσα ευγένεια.
Αυτή η συζήτηση επαναλαμβάνεται την Τρίτη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τόσα χρόνια, εξάλλου, η συνεργασία και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη γιορτή, ήταν τα στοιχεία που «έντυσαν» με ζεστασιά το πρόσωπο της τρικαλινής κοινωνίας. Ηταν αυτά που έδωσαν τη δυνατότητα στου επισκέπτες να νιώσουν το χαμόγελο, το πνεύμα των Χριστουγέννων, την αγάπη.
Εξάλλου, ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί και τη δημοτική περιουσία, καθώς η μοναδικότητα του Μύλου Ματσόπουλου, τον καθιστά πλέον και Βιομηχανικό Μουσείο.
Ταυτοχρόνως, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τα Τρίκαλα πλέον προσφέρουν μια διαφορετική εικόνα, είναι ένας διαφορετικός προορισμός. ΜΕ την προσφορά των τοπικών προϊόντων, την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων, με την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, δημιουργείται πλέον ένα είδος «προϊόντος». Αυτό το «προϊόν» είναι ανάγκη να το προστατεύσουμε, να το διαφυλάξουμε, να το προωθήσουμε, να βελτιώσουμε, τονίζει ο κ. Παπαστεργίου. Δεν είναι τυχαίο που πλέον ο Δήμος Τρικκαίων δημιουργεί καλές πρακτικές, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την οργάνωση του Μύλου, σε κάθε επίπεδο. Ούτε ότι έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος οικογενειακός προορισμός για το 2015.
Αυτές οι διακρίσεις, είναι αποτέλεσμα της οργάνωσης και της συνεργασίας που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στους φορείς, την κοινωνία και με μοναδικό αποδέκτη, τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της μεγάλης αυτής γιορτής».

 

Σχόλια (1)

  • Σ.Φ.

    Και τί θέλετε να προσφέρουν για φαγητό τον τοπικό τραχανα, τα χωριατικα λουκανικα με μπολικο πρασο και τσιγαριδες με αλευρια;
    Αφηστε τις αριστερες κακομοιριες και απολαυστε τις ημέρες με καλύτερη διάθεση.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή