Την Πέμπτη τα… σπουδαία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία Reviewed by Momizat on . Σε τρεις ημέρες από σήμερα θα γνωρίζουμε αν τελικά είναι εφικτός ένας κυβερνητικός σχηματισμός στη Γερμανία. Χθες Κυριακή, για ειλικρινείς διαβουλεύσεις μεταξύ Σε τρεις ημέρες από σήμερα θα γνωρίζουμε αν τελικά είναι εφικτός ένας κυβερνητικός σχηματισμός στη Γερμανία. Χθες Κυριακή, για ειλικρινείς διαβουλεύσεις μεταξύ Rating: 0

Την Πέμπτη τα… σπουδαία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Την Πέμπτη τα… σπουδαία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Σε τρεις ημέρες από σήμερα θα γνωρίζουμε αν τελικά είναι εφικτός ένας κυβερνητικός σχηματισμός στη Γερμανία.

Χθες Κυριακή, για ειλικρινείς διαβουλεύσεις μεταξύ διαπραγματευόμενων κομμάτων έκανε λόγο μετά το τέλος της πρώτης ημέρας των επαφών μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών στα κεντρικά του SPD στο Βερολίνο, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Λαρς Κλίνγκμπαϊλ.

«Τα νέα δεδομένα στην Ευρώπη και η νέα σύνθεση του γερμανικού κοινοβουλίου δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, η οποία απαιτεί μια νέα πολιτική.
Για τη νέα αυτή πολιτική, αλλά και την αναζήτηση απαντήσεων στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες. Υπάρχουν 15 ομάδες εργασίας που συζητούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Σε άλλες σημειώνεται πρόοδος σε άλλες όχι. Συμφωνήσαμε να μην ενημερώνουμε την κοινή γνώμη για την πορεία των διαβουλεύσεων της κάθε ομάδας εργασίας. Υπάρχει όμως η βούληση και των τριών κομμάτων να ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιανουαρίου απόφαση για το αν είναι εφικτές διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης».

Στο μεταξύ κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού αναμένει πλέον η πλειοψηφία των γερμανών πολιτών. Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild το 53% των πολιτών θεωρεί πλέον δεδομένη μια συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ την ίδια στιγμή το 54% θεωρεί ότι ο μεγάλος συνασπισμός θα έχει θετική επίδραση στη χώρα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή