"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

29.1 C
Trikala

Το βόλεμα του κ. Κουφογάζου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το αρρωστημένο και απαξιωμένο πολιτικό σύστημα μας έχει συνηθίσει στην παλαιοκομματική αντίληψη και φαύλη νοοτροπία του ρουσφετιού, της πελατειακής πολιτικής και του βολέματος ημετέρων. Η εκάστοτε κυβέρνηση συχνά διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα λες κι είναι το πορτοφόλι της, συμπεριφέρεται ως ανεξέλεγκτος ιδιοκτήτης του κράτους και ενδιαφέρεται να τακτοποιήσει τα «δικά της παιδιά», με μοναδικό προσόν την κομματική τους προσήλωση.

Χρόνια τώρα, αποτυχημένοι υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και λοιποί αξιωματούχοι, βολεύονται σε θέσεις συμβούλων και παρασυμβούλων που ένας θεός ξέρει πόσοι είναι, αν είναι απαραίτητοι, αν προσφέρουν την παραμικρή υπηρεσία και πόσοι πληρώνονται ως αργόσχολοι από τους σκληρά δοκιμαζόμενους σήμερα πολίτες. Έτσι και τον δάσκαλο Κώστα Κουφογάζο, που απέτυχε να επανεκλεγεί δήμαρχος Πύλης, φρόντισε το κόμμα του να τον βολέψει με απόσπαση στην απόσπαση, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ θα ‘πρεπε να επιστρέψει στα διδακτικά του καθήκοντα. Όταν μάλιστα σήμερα με τις γνωστές περικοπές, η εκπαίδευση παρουσιάζει πολλά κενά διδακτικού προσωπικού.

Είναι βέβαια προσωπικό ζήτημα του κ. Κουφογάζου αν, για τους δικούς του λόγους, δεν επιθυμεί ή δεν καταδέχεται ύστερα από δημαρχιακή θητεία να επιστρέψει στην αίθουσα διδασκαλίας, ίσως θεωρώντας κάτι τέτοιο και υποβάθμιση του ρόλου του. Όμως η ευνοϊκή και προκλητική τακτοποίηση του, χαρακτηρίζει την έλλειψη ηθικής, αξιοκρατίας και σοβαρότητας της κυβερνητικής εξουσίας και ασφαλώς δεν τιμά τον ίδιο.

Επειδή πιστεύω πως οι κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι σε τέτοιες ενέργειες του σαθρού πολιτικού συστήματος δεν έχουν εξαντληθεί ακόμα, έχουμε υποχρέωση και καθήκον, ως σκεπτόμενοι απλοί πολίτες να σχολιάζουμε αρνητικά και να στηλιτεύουμε τέτοιες περιπτώσεις, μήπως κάποτε και ορθοποδήσουμε.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

ΥΓ. Δεν ξέρω αν το ζήτημα απασχόλησε το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού, που δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να λέμε και ευχαριστώ μάλλον που δεν γύρισε στο σχολείο να “στραβώνει” παιδάκια. Είναι πιθανό να είναι λιγότερο το κακό εκεί που βρίσκεται τώρα αποσπασμένος.. Υπάρχει και αυτή η όψη στο θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης