"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.4 C
Trikala

Το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας στο ΚΠΕ Αραχθου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις 5-6 Μαρτίου 2015 ομάδα 41 μαθητριών και μαθητών από το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Αράχθου στην Άρτα.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής, με θέμα «Ανακαλύπτοντας τα ποτάμια της περιοχής μας» το οποίο εκπονείται από την Περιβαλλοντική Ομάδα του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης, υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα «Περπατώντας το δρόμο που χάραξε ο Άραχθος» με το συντονισμό και την εποπτεία των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν το ΚΠΕ Αράχθου.

Το πρόγραμμα έγινε με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης, με δραστηριότητες πεδίου που προωθούν την ενεργό συμμετοχή των μαθητών. Συνοδοί καθηγητές ήταν ο κ. Προκόπης Παπούλιας, η κ. Τσουρλή Αικατερίνη, η κ. Γάσια Αγορίτσα και η κ. Αλετρά Θεονύμφη.

Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα έγινε παρουσίαση προγράμματος στους μαθητές στην αίθουσα προβολών κατόπιν χωρισμός σε ομάδες και περιήγηση στους περιβάλλοντες χώρους του ΚΠΕ (Επίσκεψη στον Φάρο της Κόπραινας και στο Διβάρι του Άγριλου).

Την δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε:

– Επίσκεψη στον YΗΣ Πουρναρίου.

– Επίσκεψη στο Φράγμα -Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου, Συμπλήρωση Φύλλων Εργασίας.

– Επίσκεψη στην Μονή Παναγίας Παρηγορήτριας.

– Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, Δραστηριότητες.

– Επίσκεψη στο Ιστορικό Γεφύρι Άρτας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η φιλοξενία των μαθητών μας από το προσωπικό του Κ.Π.Ε. ήταν άριστη και οι υπεύθυνοι του προγράμματος σχεδίασαν πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά και να επιβραβεύσουν τόσο τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους όσο και τους υπευθύνους του Κ.Π.Ε. Αράχθου για την φιλοξενία.

Από το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης