Το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Κόζιακα Reviewed by Momizat on . Τέτοιοι γύπες -όρνεα [ όπως στο β'ιντεο ] διαβιούσαν στον βουνό μας τον Κόζιακα και συγκεκριμένα στην περιοχή Πελεκουδα στην κορυφογραμμή πάνω από την μόνη Αγίο Τέτοιοι γύπες -όρνεα [ όπως στο β'ιντεο ] διαβιούσαν στον βουνό μας τον Κόζιακα και συγκεκριμένα στην περιοχή Πελεκουδα στην κορυφογραμμή πάνω από την μόνη Αγίο Rating: 0

Το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Κόζιακα

Το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Κόζιακα

Τέτοιοι γύπες -όρνεα [ όπως στο β’ιντεο ] διαβιούσαν στον βουνό μας τον Κόζιακα και συγκεκριμένα στην περιοχή Πελεκουδα στην κορυφογραμμή πάνω από την μόνη Αγίου Βησσαρίωνα. Οι άνω των 55 ετών κάτοικοι της περιοχής μας τους θυμούνται. Δυστυχώς από το 1970 και μετά με την περίφραξη και τον χαρακτηρισμό όλου του ορεινού όγκου ως κυνηγητική περιοχή δίπλα από την Φιλύρα Τρικάλων και πάνω από τα χωριά Άγιος Βησσαρίων και Πόρτα Παναγιά για τα σπάνια αυτά αρπακτικά έγινε ένα άνευ προηγουμένου περιβαλλοντικό έγκλημα. Τοποθετήθηκαν δηλητήρια σε δολώματα για την εξολόθρευση των τετράποδων λύκων αλεπούδων τσακαλιών και μαζί με αυτά χάθηκαν από δω για πάντα αυτά τα πανέμορφα πουλιά .Τα πουλιά αυτά ήταν οι φυσικοί ρακοσυλλέκτες καθάριζαν τον τόπο απο οτιδήποτε ψοφιο ζώο και έτσι γινόταν μια φυσική ανακύκλωση.

Bαμπούλας Χρήστος

Ο φόβος μπροστά στην ελευθερία-ΑΝΙΜΑ

Ο φόβος μπροστά στην ελευθερία. Για λίγο μόνον. Ομαλός Χανίων, είσοδος φαραγγιού Σαμαριάς, ένας από τους τέσερεις γύπες που απελευθέρωσε η ΑΝΙΜΑ στις 2 Ιουνίου, με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Δημοσιεύτηκε από ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής στις Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή