Το πρόγραμμα εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις 11.30 π.μ. θα γίνει προσκύνημα μαθητών Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις 11.30 π.μ. θα γίνει προσκύνημα μαθητών Rating: 0

Το πρόγραμμα εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου στα Τρίκαλα

Το πρόγραμμα εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου στα Τρίκαλα

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στις 11.30 π.μ. θα γίνει προσκύνημα μαθητών, φοιτητών της ΣΕΦΑΑ, σπουδαστών του ΤΕΙ, του τοπικού τμήματος του ΕΕΣ, του ΤΕΕ βοηθών νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας και του Σώματος Προσκόπων και Οδηγών στο Ηρώο Πεσόντων στη ΣΜΥ, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, των εκπαιδευτικών αρχών, αντιπροσωπειών αναπήρων και θυμάτων πολέμου, τραυματιών και εφέδρων.
Στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Υψώματος 731.
Στη 1.30 το μεσημέρι θα γίνει ομιλία από την κα. Βασιλική Ζάχου, θεολόγο με τίτλο «Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940- Εθνική Μνήμη κατά Εθνικής Αμνησίας» στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10.30  π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ι.Ν. ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Ελευθερία Σπυροπούλου, εκπαιδευτικό με τίτλο «Η Μνήμη είναι πάντα Χρέος».
Θα ακολουθήσει (11 μ.μ.) επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο Πεσόντων, στη ΣΜΥ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 το μεσημέρι με την παρέλαση στην κεντρική γέφυρα της πόλης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή