Το όνομα «Β. Κικίλιας» στον παγιδευμένο φάκελο προς ΔΝΤ Reviewed by Momizat on . Το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια αναγραφόταν στη θέση του αποστολέα, στον παγιδευμένο φάκελο ο οποίος εξερράγη στα γραφεία του Το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια αναγραφόταν στη θέση του αποστολέα, στον παγιδευμένο φάκελο ο οποίος εξερράγη στα γραφεία του Rating: 0

Το όνομα «Β. Κικίλιας» στον παγιδευμένο φάκελο προς ΔΝΤ

Το όνομα «Β. Κικίλιας» στον παγιδευμένο φάκελο προς ΔΝΤ

Το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια αναγραφόταν στη θέση του αποστολέα, στον παγιδευμένο φάκελο ο οποίος εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι οι γαλλικές αρχές ενημέρωσαν την Αθήνα ότι το δέμα εστάλη από την Ελλάδα. 

Είπε επίσης ότι ήταν μικρή η ποσότητα της πυρίτιδας που χρησιμοποιήθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι η διοικητική υπάλληλος του ΔΝΤ, η οποία άνοιξε τον φάκελο, τραυματίστηκε ελαφρά.

Παραλήπτης του δέματος φέρεται να ήταν ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε πως ενημέρωσε για αυτήν την εξέλιξη τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. 

Αναφερόμενος στο πακέτο που έφτασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη, με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι ερευνάται πώς πέρασε το δέμα από τα σημεία ελέγχου, σημειώνοντας πως είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Επεσήμανε δε ότι «μπορεί κάτι να μην πήγε καλά και με τον χειρισμό των υπαλλήλων στα μηχανήματα ελέγχου».

Σε τηλεγράφημά του, το Γαλλικό Πρακτορείο -επικαλούμενο την Ελληνική Αστυνομία- αναφέρει ότι Έλληνες αναρχικοί είναι πιθανό να βρίσκονται πίσω από την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στον χώρο της έκρηξης βρέθηκαν κομμάτια από ελληνικά γραμματόσημα.

naftemporiki.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή