Τρίκαλα – Εγκληματικές πολιτικές ευθύνες Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμων για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικής θωράκισης Reviewed by Momizat on . Κάθε χρόνο και χειρότερα Τις αμέτρητες πληγές μετρούν εκατοντάδες  άνθρωποι στο Νομό μας  από το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές την περασμέν Κάθε χρόνο και χειρότερα Τις αμέτρητες πληγές μετρούν εκατοντάδες  άνθρωποι στο Νομό μας  από το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές την περασμέν Rating: 0

Τρίκαλα – Εγκληματικές πολιτικές ευθύνες Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμων για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικής θωράκισης

Τρίκαλα – Εγκληματικές πολιτικές ευθύνες Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμων  για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικής θωράκισης

Κάθε χρόνο και χειρότερα

Τις αμέτρητες πληγές μετρούν εκατοντάδες  άνθρωποι στο Νομό μας  από το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές την περασμένη βδομάδα.

Δεν φταίει το φυσικό φαινόμενο. Αυτό υπάρχει, το ξέρουμε και ξέρουμε ότι θα επαναληφθεί. Οι ευθύνες όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών, αφού μονίμως τοποθετούν τα ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικά έργα εκτός προτεραιοτήτων.

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις αποκαλύπτουν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των πολιτών που βρίσκονται ανοχύρωτοι στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν τις ευθύνες των τοπικών αρχών που κλείνουν τα αφτιά τους στις επανειλημμένες προτάσεις  για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η εκπόνηση και υλοποίηση ενός συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για το νομό Τρικάλων θα μείωνε τους κινδύνους και τις βαριές συνέπειες,  όπως συμβαίνει σταθερά κάθε χρόνο και ταυτόχρονα θα έδινε δουλειά σε έναν κλάδο, όπως των Κατασκευών, που μαστίζεται από παρατεταμένη και μεγάλη σε μέγεθος ανεργία.

Τα αντιπλημμυρικά έργα όμως δεν ιεραρχούνται ως προτεραιότητα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον Ν. Τρικάλων και η ευθύνη είναι μεγάλη. 

Ολα όσα συμβαίνουν, ξανά, αυτές τις μέρες, θέτουν ως επιτακτική ανάγκη να παρθούν επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και για την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Σχόλια (1)

  • Βουρκωμενη Δευτέρα

    Καλές οι βαρκαδες στο Ληθαιο αλλά εδώ στο βουρκο τί γίνεται;
    Ειπαμε να έρθει η ανάπτυξη από την Κίνα αλλά όχι και να γίνουν απεραντοι ορυζωνες τα χωριά μας γιατί οι συνηθισμένες καλλιέργειες πάνε αδιαβαστες. Τουλάχιστον να μοιρασουν σωσιβια και σωστικες λεμβους γιατί δεν βλέπω να δίνεται λύση άμεσα. Οι συσκεψεις για το θεαθηναι καλά κρατούν και οι δηλώσεις συμπονοιας και συμπαράστασης.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή