Τρικαλινή ζωγράφος σε γκαλερί της Αθήνας Reviewed by Momizat on . Καταξίωση για την τρικαλινή (από τα Μ. Καλύβια) ζωγράφο Πηνελόπη Σχιζοδήμου, η οποία ήδη εκθέτει στην γκαλερί ART ZONE, στην Αθήνα, με τίτλο έκθεσης «Ego». Αναφ Καταξίωση για την τρικαλινή (από τα Μ. Καλύβια) ζωγράφο Πηνελόπη Σχιζοδήμου, η οποία ήδη εκθέτει στην γκαλερί ART ZONE, στην Αθήνα, με τίτλο έκθεσης «Ego». Αναφ Rating: 0

Τρικαλινή ζωγράφος σε γκαλερί της Αθήνας

Τρικαλινή ζωγράφος σε γκαλερί της Αθήνας

Καταξίωση για την τρικαλινή (από τα Μ. Καλύβια) ζωγράφο Πηνελόπη Σχιζοδήμου, η οποία ήδη εκθέτει στην γκαλερί ART ZONE, στην Αθήνα, με τίτλο έκθεσης «Ego».

Αναφορά στην έκθεση έκανε η lifo.gr, γράφοντας τα εξής:

Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά έργα, τα οποία απεικονίζουν ανθρώπινες φιγούρες, γυναικείες και σπανιότερα αντρικές, αποδωσμένες με μια ποιητική ματιέρα, η οποία αποκρυπτογραφεί την ουσία των πραγμάτων που έγκειται πέρα από την σαρκική – υλική υπόστασή τους. Η εικαστικός αφουγκράζεται τη σημασία αλλά και τη δραματικότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, τους άγραφους νόμους που μπορεί να διέπουν την ξεχωριστή σχέση κάθε άντρα και γυναίκας, οπτικοποιώντας έτσι αληθινά ψυχογραφήματα. Ο τίτλος της έκθεσης ‘EGO’ δεν παραπέμπει μονάχα στον προσωπικό κόσμο της Πηνελόπης Σχιζοδήμου, αλλά δηλώνει και τον εγωισμό που τροφοδοτεί και χαράσσεται στις εγκόσμιες διαδρομές της ζωής. Έχει διττή σημασία, υποδηλώνοντας τη δύναμη του εαυτού μας και την υπεροχή του, που είτε επιβιώνει, είτε αναλώνεται και χάνεται στο βάρος του έρωτα. Οι φιγούρες της εικαστικού, απεικονίζονται συχνά αφαιρετικές, στη χρωματική κλίμακα του γκρι, του μαύρου και του κόκκινου, ένα κόκκινο που υποδηλώνει το πάθος, την ένταση της στιγμής, την έριδα αλλά και την αγάπη ταυτόχρονα. Οι γυναίκες της είναι σκεπτόμενες, δυναμικές και ευαίσθητες. Ενίοτε αποφεύγουν να σηκώσουν το βλέμμα τους πέρα από τα όρια του πίνακα ή να αποκαλύψουν τα χαρακτηριστικά τους για να μην αποκαλυφθούν αιώνια μυστικά τους. Είναι διαχρονικές, καθώς εναγκαλιάζουν τη σκέψη κάθε γυναίκας, τις φοβίες της και τις προσδοκίες της.
ΠΟΥ: ART ZONE 42 Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 42, 210 7259549
ΠΟΤΕ: από 07/05 έως 30/05
INFO: Τρ., Πέμ., Παρ.: 11 π.μ. -3 μ.μ., 6 μ.μ.-9 μ.μ., Τετ., Σάβ.: 11 π.μ.-3 μ.μ.
Πηγή: www.lifo.gr

Η ιστοσελίδα της είναι η www.poppe.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή