Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες επέστρεψαν από τα Ιμαλάϊα Reviewed by Momizat on . Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στην Ελλάδα η ελληνική ορειβατική αποστολή από τα Ινδικά Ιμαλάια. Η μικρή ορειβατική ομάδα αποτελούμενη απ τους Νίκο Κρούπη α Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στην Ελλάδα η ελληνική ορειβατική αποστολή από τα Ινδικά Ιμαλάια. Η μικρή ορειβατική ομάδα αποτελούμενη απ τους Νίκο Κρούπη α Rating: 0

Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες επέστρεψαν από τα Ιμαλάϊα

Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες επέστρεψαν από τα Ιμαλάϊα

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στην Ελλάδα η ελληνική ορειβατική αποστολή από τα Ινδικά Ιμαλάια.

Η μικρή ορειβατική ομάδα αποτελούμενη απ τους Νίκο Κρούπη απ την Ελάτη Τρικάλων, Πέτρο Τόλια απ την Οξυά Καρδίτσας και Γιώργο Μαργαρίτη απ’ το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, κατάφερε στις 25 ημέρες που διήρκησε το μεγάλο ταξίδι να ξεπεράσει τους αρχικούς της στόχους και προσδοκίες.

Θεσσαλοί επέστρεψαν από τα Ιμαλάϊα

Η ομάδα παρά τα προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατάφερε να πραγματοποιήσει με επιτυχία ανάβαση σε τέσσερις κορυφές πάνω απ’ τα έξι χιλιάδες μέτρα, Stok Kangri 6.123 μέτρων, Mentok1 6.282 μέτρων, Mentok2 6.248 μέτρων και Mentok3 6.153 μέτρων.

Ενδιάμεσα αυτών των αναβάσεων η ομάδα έφτασε πολύ κοντά και σε έναν μεγάλο άθλο, καθώς επιχείρησε να σκαρφαλώσει στην απόκρημνη και ασκαρφάλωτη κορυφή Nya Kangri, 6.480 μέτρων. Τα μέλη της αποστολής κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία να ανεβάσουν την κατασκήνωσή τους σε υψόμετρο 5.830 μέτρων κάτω ακριβώς απ’ τη βόρεια και απότομη ράχη της κορυφής. Το βράδυ όμως πριν την ανάβαση και ενώ ετοιμάζονταν ο εξοπλισμός της ομάδας, ο καιρός άλλαξε δραματικά με ισχυρούς ανέμους και χιονόπτωση, σε λίγες ώρες το χιόνι έφτασε τους 50 πόντους αναγκάζοντας την ομάδα πριν ακόμα ξημερώσει να εγκαταλείψει την όλη προσπάθεια και το βουνό.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε όλες τις αναβάσεις η ομάδα κινήθηκε χωρίς την υποστήριξη από βαστάζους, μουλάρια, οδηγούς και μάγειρες, δηλαδή χωρίς τη βοήθεια κανενός μέσου στο βουνό, παρά μόνο με τις δυνάμεις των ίδιων των ορειβατών, πραγματοποιώντας έτσι τις αναβάσεις καθαρά με  αλπική μορφή.

Σύντομα θα γίνει αναλυτική και λεπτομερής παρουσίαση όλου του ταξιδιού απ’ τα μέλη της αποστολής.

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή