"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Υποσχέθηκε Αξιοπρέπεια! Δεν την δικαιούμαστε..;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας*

Παρακολουθώντας  την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα να αναλύει  την «επομένη μέρα» , τα πρώτα δηλαδή μέτρα ανακούφισης και στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων  που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πολιτική των μνημονίων, αντιλαμβάνεται ο καθένας ,  πρώτον  πως η σωτηρία της χώρας αναπόφευκτα περνά μέσα από την σωτηρία της κοινωνίας, και δεύτερον, αντιλαμβανόμαστε όλοι τον λόγο της τηλεοπτικής του φίμωσης που επέβαλαν συγκεκριμένα  Μ.Μ.Ε. (και όπως αποδείχτηκε και με τις πρόσφατες παραιτήσεις στελεχών της ΝΕΡΙΤ η λογοκρισία ήταν με καθαρή «εντολή Σαμαρά»).

Η κυβέρνηση αφού πρώτα έπεισε (;) την ελληνική κοινωνία ότι η κανονική ζωή δεν τον αφορά, ότι δηλαδή μια αξιοπρεπής διαβίωση δεν είναι πλέον εφικτή,  έρχεται τώρα με σειρά ψευδών και αστείων επιχειρημάτων να χαρακτηρίζει ως ” παροχολογία “ την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ  στο αυτονόητο καθήκον μιας κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται την αντιμετώπιση της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης που διέρχεται η κοινωνία ως πρωτεύον καθήκον.

Κατηγορείται ως λαϊκισμός η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει αυτό που σε όλους τους τόνους πάντα διακήρυττε:  την  ανθρωπιστική κρίση.  Ανακουφίζοντας πρώτα απ όλα τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Διασφαλίζοντας δηλαδή τα αναγκαία και απαραίτητα για την ανθρωπινή ζωή και αξιοπρέπεια όπως το φαγητό, το ηλεκτρικό ρεύμα και τη στέγη σε τουλάχιστον 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης.

Κατηγορείται ως λαϊκισμός η επιλογή να κρατήσει όρθια πρώτα την κοινωνία από την φτώχεια με μέτρα απόλυτα αξιολογημένα. Μέτρα τα οποία όμως βρίσκονται στην ακριβώς αντίπερα όχθη από τις έως σήμερα κυβερνητικές επιλογές . Μέτρα και δεσμεύσεις με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση – αντίληψη και με σαφές  ιδεολογικό και αξιακό πρόσημο!

Δεν μπορούν να δίνονται «παροχές» λένε τα κυβερνητικά στελέχη γιατί δεν τα αντέχει η οικονομία…

Άραγε…Είναι παροχή το φαγητό αυτών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης;  Είναι παροχή να ανάβεις ξανά το  φως, σε αυτούς που ζουν στο σκοτάδι;  Η μήπως θεωρούν παροχή την στέγαση των συνανθρώπων μας που μέσα στον ορυμαγδό των μνημονίων έχασαν τα πάντα!

Ας μας εξηγήσουν …

Γιατί… ; Δεν μπορείς να παρέχεις δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τις στοιχειώδης ανάγκες ενός νοικοκυριού μέτρο άξιας 59.400 εκατ. ευρώ , όταν μόνο από δύο εταιρίες ( Energa και Hellas Power), το Ελληνικό δημόσιο και ΔΕΗ ζημιώθηκε τουλάχιστον κατά 280 εκατ. Ευρώ!!

Γιατί…; Δεν μπορείς να δώσεις δωρεάν στέγαση μέτρο άξιας 54 εκατ. ευρώ τη στιγμή που μόνο το σκάνδαλο της Proton Bank κόστισε στο ελληνικό δημόσιο το λιγότερο 51εκατ. Ευρώ!!

Γιατί …; Δεν μπορείς να επιδοτείς με καρτες μεταφορας οσους βρισκονται κατω από το οριο της φτώχειας μέτρο άξιας 120 εκ ευρώ, όταν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μαζί χρωστούν (και δεν πρόκειται πληρώσουν) 270 εκατ. ευρώ !!

Γιατί… ; Δεν μπορείς να δώσεις σίτιση και δωρεάν Ιατρική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και ανέργους τη στιγμή που ο σκανδαλώδης κατάλογος της λίστας Λαγκάρντ από τον μη έλεγχο παραμένει ακόμη ανενεργός, η,  τη στιγμή που  οι καναλάρχες απαλλάσσονται από την  καταβολή φόρου , οι διαγραφές προστίμων σε ημετέρους συνεχίζονται και μια σειρά άλλων χαριστικών πράξεων που αφαιρούνεκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο!!

Ο «ρεαλισμός» της σημερινής συγκυβέρνησης δυστυχώς αρχίζει και τελειώνει στα μνημόνια και στις περικοπές μισθών και συντάξεων ,  στους αντεργατικούς νόμους, τα απάνθρωπα χαράτσια και στις δεσμεύσεις προς τους δανειστές, κλείνοντας ερμητικά τα μάτια στο 21% της κοινωνίας που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και στα ολοένα και περισσότερα τα νοικοκυριά που διολισθαίνουν σταθερά στην εξαθλίωση!

Είναι πλέον σαφές σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας πως αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης αυτού του τόπου.

Και οι επιλογές της είναι στην ακριβώς απέναντι πλευρά από τις  αξιακές επιλογές και τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Αριστεράς !

 

Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Μέλος τμ. Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ

Αν. Μέλος Δ/Σ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης