Φεστιβάλ τραγουδιού διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης … Reviewed by Momizat on .   Διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης: ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  Τα παιδι   Διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης: ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  Τα παιδι Rating: 0

Φεστιβάλ τραγουδιού διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης …

Φεστιβάλ τραγουδιού  διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης …

 

Διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης:

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

  1. Τα παιδιά:

να αναδείξουν το ενδεχόμενο ταλέντο τους στο τραγούδι

να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι

να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο

Να οδηγηθούν:

από το Εγώ στο Εμείς

από το άτομο στην κοινωνία των προσώπων

από τη Μονωδία στην Χορωδία και στη συλλογική δημιουργία 

  1. Οι μεγάλοι και οι μικροί

να διακρίνουν με ευαισθησία και εκτίμηση τις ικανότητες των άλλων να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και αγάπη τα χαρίσματα του άλλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

1η κατηγορία: Παιδιά Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημ. Σχολείου

2η κατηγορία: Παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημ. Σχολείου

3η κατηγορία: Παιδιά Γυμνασίου

4η κατηγορία: Παιδιά Λυκείου

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να συμπληρώσουν εντός του Νοεμβρίου 2016την σχετική αίτηση που υπάρχει έντυπη

  1. 1. Στην ενορία τους
  2. Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο στάδια:

1ο Στάδιο.

Κάθε ενορία, κατηχητικό σχολείο κλπ θα επιλέξει κατά την κρίση της τα παιδιά που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο. (Δεκέμβρης 2016)

 2ο Στάδιο

Τα παιδιά που θα προκριθούν από κάθε ενορία θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών όλων των ενοριών.

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής, και για πρακτικούς λόγους, θα γίνει ακρόαση των παιδιών που θα προκριθούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, για να επιλεγούν όσοι θα συνεχίσουν.(Ακρόαση Δεκέμβρης 2016)  

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

  1. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να δείξουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας υποχρεωτικά και στις πέντε παρακάτω Live εμφανίσεις, όπου θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες τραγουδιών: Παιδικά, έντεχνα, παραδοσιακά, ελαφρολαϊκά, ελλην. κινηματογράφου κλπ.

α) Πρώτο LIVE, 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Κοινή εμφάνιση όλων των προκριθέντων στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Μητρόπολης (Κάλαντα)

β) Δεύτερο LIVE, 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

γ) Τρίτο LIVE, 26 Μαρτίου 2017, ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών (Δημοτικά τραγούδια)

δ) Τέταρτο LIVE, Απρίλιος και Μάιος 2017. (Εγκώμια Μ. Παρασκευής και Θεία λειτουργία, χωρίς κριτική επιτροπή και άνευ διαγωνισμού)

ε) Πέμπτο LIVE, 18 Ιουνίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. στο ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου Τελικός – απονομή αναμνηστικών 

  1. Τα τραγούδια θα είναι επιλογή των παιδιών από μια λίστα τραγουδιών που θα προτείνεται από την Κριτική Επιτροπή.
  1. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια με τρεις τρόπους: α) Μονωδία. β) Ντουέτο. (Δύο παιδιά μαζί της ίδιας κατηγορίας).

γ) Χορωδιακή ερμηνεία. (Στο τέλος των Live τα παιδιά θα ερμηνεύουν χορωδιακά 3-4 τραγούδια που θα ετοιμάζουν).

  1. Η βαθμολογία θα προκύψει κατά 60% από την Κριτική Επιτροπή και κατά 40% από την βαθμολογία του κοινού που θα παρακολουθεί τον Διαγωνισμό.

(Στη βαθμολόγηση θα ληφθεί υπόψη πέρα από το φωνητικό ταλέντο των μικρών τραγουδιστών, η επαφή τους με το κοινό κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο LIVE, καθώς και ο βαθμός δυσκολίας του τραγουδιού)

  1. Οι βαθμοί που θα προκύψουν από τα τέσσερα Live θα ανακοινωθούν συγκεντρωτικά μετά και τον Τελικό.

* Η προετοιμασία των LIVE θα γίνεται στην Σταγιάδειο Αίθουσα σε ημέρα και ώρα που θα αποφασιστεί από κοινού με τα παιδιά. Η προετοιμασία των χορωδιακών ερμηνειών θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αθανασίου Μπάρας σε συνεργασία με την παιδική χορωδία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

* Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά, ενώ οι τρεις πρώτοι σε βαθμολογία ανά κατηγορία θα κερδίσουν πλούσια δώρα!

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

despotis

Σε εγκύκλιό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί μου αδελφοί,

H Iερὰ Μητρόπολή μας, στὰ πλαίσια της ποιμαντικής φροντίδας της νεολαίας μας, της αυριανής ελπίδος της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας, πρόκειται να ενισχύσει την προσπάθεια των ενοριών για την στελέχωση των χορωδιών τους, αλλά και να δημιουργήσει πολυμελή παιδικὴν χορωδίαν, η οποία θα αναδειχθεί εις το μέλλον λαμπρὸν στολίδι και κόσμημα της Μητροπόλεώς μας. Προς τούτο διοργανώνει με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία διαγωνισμό τραγουδιού με την συνεργασία των ειδικών χοραρχών εις την σύνθεσιν και οργάνωσιν χορωδιῶν και ορχηστρών, εγκρίτων εις τον τομέα των. Η προσπάθεια αυτὴ έχει ως κύριο σκοπὸ την ενθάρρυνσιν και προσέγγισιν υπὸ της Εκκλησίας μας των νέων ανθρώπων εντὸς μιας διαδικασίας χαράς και ευγενοῦς αμίλλης.

Η ομάδα των ειδικών μουσικών έχει ήδη καταρτίσει σχέδιον και οργανόγραμμα των διαγωνιστικών εκδηλώσεων, το οποῖον θα αναρτηθεί στούς πίνακας ανακοινώσεων όλων των ενοριακών Ιερών Ναών της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Παρακαλούμεν όλους ανεξαιρέτως, όπως πλαισιώσηται την προσπάθειαν αυτὴν με ιδιαίτερον ενδιαφέρον και προσοχὴν, η οποία αρμόζει εις τας αγαθὰς και αθώας ψυχὰς των παιδιών μας.

Μετ’ ευχῶν και της εν Κυρίω ἀγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

 Ο  ΤΡΙΚΚΗΣ  ΚΑΙ  ΣΤΑΓΩΝ   ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή