Φυσάει Κόντρα : Μήπως στο Δήμο έφειλε να παραιτηθεί κάποιος ; Reviewed by Momizat on . Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης του Δήμου από την ομάδα Παπαστεργίου και με αφορμή τα όσα ανεκδιήγητα προηγήθηκαν το προηγούμενο χρ Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης του Δήμου από την ομάδα Παπαστεργίου και με αφορμή τα όσα ανεκδιήγητα προηγήθηκαν το προηγούμενο χρ Rating: 0

Φυσάει Κόντρα : Μήπως στο Δήμο έφειλε να παραιτηθεί κάποιος ;

TRIKALA

Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης του Δήμου από την ομάδα Παπαστεργίου και με αφορμή τα όσα ανεκδιήγητα προηγήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την επανίδρυση της Δ.Ε.Κ.Α. και τα όσα ακόμα πιο σοβαρά θα ακολουθήσουν, γίνεται όλο και ευρύτερα αποδεκτό το πόσο πρόχειρα και ανεύθυνα χειρίζεται η δημοτική αρχή κεφαλαιώδη ζητήματα της αυτοδιοίκησης.

Όταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21/7 βάζαμε την αναγκαιότητα αναβολής συζήτησης του θέματος για ένα 10ημερο τουλάχιστο , πρόταση που απορρίφθηκε οριακά με 18 ψήφους έναντι 15, προκειμένου οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι να έχουν τη στοιχειώδη δυνατότητα να μελετήσουν την 365 σελίδων τεχνικοοικονομική μελέτη αλλά και έχοντας στο μυαλό μας ότι ο νόμος απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. για την ίδρυση δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης, που δεν είχε εξασφαλισθεί αφού η πλειοψηφία διέθετε μόλις 19 δημοτικούς συμβούλους παρόντες στη συνεδρίαση εκείνη, ο κ. Δήμαρχος αντέκρουσε την πρόταση απαιτώντας όπως είπε χαρακτηριστικά να ψηφισθεί άμεσα και με διαδικασία fast truck η εισήγηση γιατί θα χάνονταν κρίσιμος χρόνος .

Όταν δέκα ημέρες αργότερα και ενώ όπως αποδείχθηκε κανένας κρίσιμος χρόνοs δεν είχε απολεσθεί, ξανασυνεδρίασε για το ίδιο θέμα το δημοτικό συμβούλιο και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση που αποδείχθηκε ακυρώσιμη, χωρίς όμως ο κ. Δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες να «καταφέρουν» να διακόψουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο υπολογίζουν αλλά και πόσο υποβαθμίζουν με την πρακτική που ασκούν ένα χρόνο τώρα τη λειτουργία του ανώτερου οργάνου του Δήμου μας.

Ρωτάμε και απαιτούμε:

Μήπως για όλα αυτά τα ευτράπελα να αναλάβει κάποιος την ευθύνη;
Μήπως αυτός, πρέπει να είναι ο πολυπράγμων Διευθυντής του Δήμου που προερχόμενος από το στράτευμα, ενώ αμείβεται πλουσιοπάροχα για να διευθύνει οργανωτικά το Δήμο, δεν περιορίζεται σε αυτή την αποστολή του, αλλά παράλληλα συμπεριφέρεται ως Δήμαρχος Νο 2 και θεωρώντας ότι γνωρίζει τα πάντα συντάσσει τεχνικοικονομικές μελέτες , εισάγει θέματα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ, παρεμβαίνει επικριτικά όταν τοποθετούνται δημοτικοί σύμβουλοι, κατευθύνει το γραφείο τύπου του Δήμου και στην ουσία δημαρχεύει χωρίς να διαθέτει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση ούτε φυσικά εξουσιοδότηση .

Ή μήπως κάνουμε λάθος;

Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπασίκας τα «θαλασσώνει» και η ιστορία με την επιχείρηση επανίδρυσης της ΔΕΚΑ με τις γνωστές παλινωδίες, θα έχει και συνέχεια αφού η διαχειριστική προχειρότητα και η αυτοδιοικητική σύγχυση της δημοτικής αρχής και των επιτελών της δεν έχουν αποφύγει και πολλές άλλες κακοτοπιές, μήπως και ως επικεφαλής της 3μελους επιτροπής θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όσα προηγήθηκαν και υποβάθμισαν τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου μας ;

Είναι γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ τροποποιήσεων, ανακλήσεων και επαναδιαμορφώσεων των δικών της αποφάσεων, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν έχει όραμα και σχέδιο, αλλά ότι δεν είναι ικανή ούτε γραφειοκρατικά να διαχειρισθεί τις υποθέσεις του Δήμου .

Δεν μπορεί, «κάτι σάπιο θα υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Τρίκαλα 2 Αυγούστου 2015
Το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή