"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

Φόβος και τρόμος Αλγερινοί κρατούμενοι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει στις φυλακές Βόλου Αλγερινοί κρατούμενοι, που φέρονται να έχουν σχηματίσει συμμορία, να απειλούν και να εκφοβίζουν, τόσο συγκρατούμενούς τους, όσο και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η δράση τους έφθασε μέχρι και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, με αποτέλεσμα να συγκληθεί τις τελευταίες ημέρες το Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, που αποφάσισε να τους επιβληθεί η ποινή της μεταγωγής τους σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Το σωφρονιστικό κατάστημα νέων Βόλου είναι αυτό το διάστημα υπερπλήρες, καθώς σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της «Θ», με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης (ανάρτηση της 16ης Αυγούστου 2018), οι κρατούμενοι είναι 92, από τους οποίους 69 αλλοδαποί και η πληρότητα να φθάνει το 170,37%. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό κρατουμένων, που κάθε άλλο παρά κάνει ομαλή τη διαμονή τους, αφού οι θέσεις στην εν λόγω φυλακή είναι μόλις 54…

Από τους 69 αλλοδαπούς, οι 20 περίπου φέρεται να είναι αλγερινής υπηκοότητας, οι πέντε μάλιστα εξ αυτών φέρεται να είναι και οι πιο επιθετικοί, καθώς φέρονται να έχουν συστήσει ομάδα και να απειλούν και να εκφοβίζουν, τόσο συγκρατούμενούς τους, όσο και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι εν λόγω Αλγερινοί, που δεν έχουν μόρφωση, δεν τηρούν το ωράριο, δεν υπακούν στους φύλακες, δείχνουν απείθεια, αυτοτραυματίζονται, για να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.

Η δράση των Αλγερινών έχει προκαλέσει ανησυχία και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, καθώς φοβούνται τυχόν απόπειρα απόδρασής τους.

Ο συνωστισμός κρατουμένων στις φυλακές Βόλου προφανώς και προκαλεί προβλήματα στην ομαλή τους διαβίωση, αν υπολογιστεί και το γεγονός ότι είναι κρατούμενοι διαφορετικών εθνοτήτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον τελευταίο χρόνο οι μεταγωγές στις φυλακές Βόλου αυξήθηκαν, αφού τον Μάιο του 2017 οι κρατούμενοι ήταν 64, δέκα παραπάνω από τις θέσεις, και η πληρότητα έφθανε το 118,5%.

Εφόσον γίνει η μεταγωγή των πέντε σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, θεωρείται βέβαιο ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν, ωστόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να εξετάσει άμεσα τη δυνατότητα μείωσης του αριθμού των κρατουμένων στις φυλακές νέων Βόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης