Αντάμωσαν με το κύμα τα χιόνια στο Πήλιο, το οποίο βρίσκεται στην …κατάψυξη με θερμοκρασίες έως και -10 βαθμούς Κελσίου.
Συνεργεία αποχιονισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με διαρκείς διελεύσεις οχημάτων και συντονισμένες επιχειρήσεις, κράτησαν καθαρό όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της ΠΕ, δίχως μάλιστα να χρειαστεί η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων αν και το ύψος του χιονιού έφτασε τα 40 εκατοστά στα Χάνια.
Με απόφασή της η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Χανίων – Κισσού από τη διασταύρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες» μέχρι τη διασταύρωση της με την Επαρχιακή οδό Βόλου Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) στον Κισσό μέχρι σήμερα Τρίτη στις 8 το πρωί ή την ύφεση των καιρικών φαινομένων. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την ΕΟ Βόλου Ζαγοράς.
Το πρώτο κύμα χιονόπτωσης ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι κι έκτοτε οι χιονοπτώσεις ήταν σποραδικές κυρίως στα ορεινά του Αλμυρού, στο Πήλιο και μέχρι το Τρίκερι.
Μετά την επιτυχή προσπάθεια διατήρησης του κεντρικού οδικού δικτύου καθαρού από χιόνι, έγινε επιχείρηση αποτροπής παγετού και καθ όλη τη διάρκεια του απογεύματος, το βράδυ μέχρι και το πρωί, εκχιονιστικά μηχανήματα με αλατοδιανομείς έριξαν τόνους αλατιού.
Ωστόσο και σήμερα Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Ζαγορας Μουρεσιου ,θα παραμείνουν κλειστά, λόγω ισχυρού παγετού.
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, μετά την έντονη χιονόπτωση άρχισαν οι εργασίες στρωσίματος του φρέσκου χιονιού σε όλες τις πίστες του Κέντρου, το οποίο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ξανά, το αργότερο έως την Τετάρτη το πρωί.
Συγκεκριμένα, ειδικά μηχανήματα προχωρούν σε χιονόστρωση και σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις της Εταιρίας διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου «Κένταυρος Ορον», η επαναλειτουργία όλων των πιστών, θα είναι δυνατή από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, από τις 9 το πρωί.
Χθες το μεσημέρι, το ύψος του χιονιού στη βάση του Χιονοδρομικού στα Χάνια ήταν στα 30 εκατοστά, στη μέση στα 40 εκατ. και στην κορυφή έφτασε στα 50 εκατοστά.