Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση αυξάνει τα κονδύλια, στελεχώνει τα σχολεία, ενισχύει και εκσυγχρονίζει τις υποδομές Reviewed by Momizat on . Τόσες δήθεν μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία δεν πρέπει να έχουν ανακοινωθεί σε καμία άλλη χώρα. Μάλιστα όχι απλώς με κάθε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά με κάθε αλλαγή υπο Τόσες δήθεν μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία δεν πρέπει να έχουν ανακοινωθεί σε καμία άλλη χώρα. Μάλιστα όχι απλώς με κάθε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά με κάθε αλλαγή υπο Rating: 0

Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση αυξάνει τα κονδύλια, στελεχώνει τα σχολεία, ενισχύει και εκσυγχρονίζει τις υποδομές

Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση αυξάνει τα κονδύλια, στελεχώνει τα σχολεία, ενισχύει και εκσυγχρονίζει τις υποδομές

Τόσες δήθεν μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία δεν πρέπει να έχουν ανακοινωθεί σε καμία άλλη χώρα.

Μάλιστα όχι απλώς με κάθε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά με κάθε αλλαγή υπουργού στην ίδια κυβέρνηση είχαμε και ένα νέο όραμα για τη δημόσια εκπαίδευση.

Βέβαια η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πιστεύει ότι τα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση λύνονται στις δικαστικές αίθουσες με τους εκπαιδευτικούς απέναντι της.

Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συμβαίνουν αυτά.

Ακούστε το εξής παράδοξο. Οι σχολικές μονάδες, που έχουν ελλείψεις επειδή ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας δεν κάνει καλά την δουλειά του, θα αξιολογούνται αρνητικά και θα ευθύνονται οι καθηγητές γιατί το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

Είναι αξιολόγηση αυτή άραγε; Εδώ φαίνεται καθαρά η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να τινάξει από πάνω της την ευθύνη και να την μεταθέσει στις εκπαιδευτικές μονάδες.

Οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν μειωθεί κατά 1,8 δις. σε σχέση με το 2010. Ακόμη, κατά 70% έχουν μειωθεί τα κρατικά κονδύλια για τη σχολική στέγη.

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα.  Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση αυξάνει τα κονδύλια, στελεχώνει τα σχολεία, ενισχύει και εκσυγχρονίζει τις υποδομές.

Κώστας Κωστούλας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή