Όσα κι αν περπάτησα Reviewed by Momizat on . Το τραγούδι αυτό είναι σημαντικό για μένα όχι μόνο επειδή ο Στέργιος Βλαχογιάννης υπήρξε για χρόνια τσοπάνος του παππού μου Χρήστου Τσιτσιρίγκου αλλά και γιατί Το τραγούδι αυτό είναι σημαντικό για μένα όχι μόνο επειδή ο Στέργιος Βλαχογιάννης υπήρξε για χρόνια τσοπάνος του παππού μου Χρήστου Τσιτσιρίγκου αλλά και γιατί Rating: 0

Όσα κι αν περπάτησα

Όσα κι αν περπάτησα

Το τραγούδι αυτό είναι σημαντικό για μένα όχι μόνο επειδή ο Στέργιος Βλαχογιάννης υπήρξε για χρόνια τσοπάνος του παππού μου Χρήστου Τσιτσιρίγκου αλλά και γιατί χορεύουν συγγενείς και συμπατριώτες της μάνας μου από το Βλάσι Καρδίτσας.

Κάποιος έγραψε ότ : “…..ακόμη κι αν είχε χαθεί κάθε στοιχείο και είχε διασωθεί μόνο το συγκεκριμένο βίντεο, θα ήταν αρκετό για να περιγράψει παραστατικότατα τους ανθρώπους της Ελληνικής επαρχίας…..” Εκτός των άλλων ο στίχος του αποτυπώνει εύγλωττα και με σαφήνεια τον τρόπο που οι ορεσίβιοι Έλληνες σφυρηλατούσαν την εθνική τους συνείδηση.

Με το τραγούδι και το χορό αυτό αποχαιρετώ τη μητέρα μου που την κηδεύουμε αύριο Καθαρά Δευτέρα στις 11 το πρωί από τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων.

Bαγγέλης Κίτος

Απευθύνουμε τα πλέον θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Κίτου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή