"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.7 C
Trikala

Άντε με το καλό….. το 5G στα Τρίκαλα ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πυρετωδώς συνεχίζονται στο κέντρο της πόλης οι εργασίες για την λειτουργία ενός νέου δικτύου με το οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί την υπέρτερη εμπειρία ταχυτήτων.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι ο προπομπός του περίφημου 5G Τρίκαλα αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσει η δημοτική αρχή.

Να υπενθυμίσουμε παλαιότερη δήλωση του Δημήτρη Παπαστεργίου [Το Βήμα] ο οποίος δεν απέκλεισε την εμπλοκή των δήμων στην επέκταση του δικτύου 5G : «Η Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να εγκαταστήσει ίσως κεραίες, να αξιοποιήσουμε συνδέσεις ρεύματος και το back bone οπτικών ινών  και κατόπιν θα μπορούσαν να το ενοικιάσουμε στις εταιρείες» ανέφερε, αποκαλύπτοντας ότι ήδη υπάρχουν κάποιες ιδέες.  Σχολιάζοντας δε φαινόμενα  «τεχνοφοβίας», τόνισε ότι «οι κοινωνίες που πάνε μπροστά είναι αυτές που δεν φοβούνται. Πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο”.

Eίναι βέβαιο ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ξεσηκώσει αντιδράσεις και ενστάσεις δεδομένου ότι είναι πολλοί αυτοί που είναι κάθετα αντίθετοι με την εγκατάσταση του δικτύου 5G.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι στη χώρα μας, ως γνωστόν, έχουν επιλεγεί και τα Τρίκαλα για την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

Σημασία έχει πρωτίστως να το ανοίξουν, ώστε να ανοίξουν τους οφθαλμούς των, οι κυρίως υπεύθυνοι.


2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα δίκτυα οπτικών ινών επεκτείνονται σε όλοκληρη την Ελλάδα, και φυσικά και στα Τρίκαλα. Τα δίκτυα 5G κινητής τηλεφωνίας αφορούν κεραίες και ο διαγωνισμός για την παραχώρηση αδειών στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί να γίνει το 2020. Τα δεδομένα που θα διακινούνται μέσω δικτύων 5G ασύρματα, φυσικά και θα μπορούν να διακινηθούν μέσω των οπτικών ινών με καλώδια, κα έτσι θα αλληλοσυμπληρώνονται. Ηδη και σήμερα τα δεδομένα των δικτυών 4G κινητής τηλεφωνίας διακινούνται και μέσα από τα ενσύρματα υπάρχοντα δίκτυα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης