"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.5 C
Trikala

Παρέμβαση Κουρέτα με αφορμή το “λουκέτο” στη νηματουργεία “Βαρβαρέσος”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λουκέτο και απολύσεις ανακοίνωσε στους  εργαζόμενους η διοίκηση της κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος, από τις πιο ιστορικές επιχειρήσεις του κλάδου με έδρα στη Νάουσα.

Με αφορμή την παραπάνω δυσάρεστη εξέλιξη, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η παρέμβαση του περιφερειάρχη  Δημήτρη Κουρέτα λόγω της συζήτησης που ξεκινησε για το βαμβάκι στην Θεσσαλία.

Δημήτρης Κουρέτας:

Μου έχoυν στείλει αρκετοί μηνύματα για την νηματουργεια Βαρβαρέσος που κλείνει λόγω χρεών και λέτε ότι η νηματουργεια δεν είναι βιώσιμη στη Θεσσαλία. Το βαμβάκι που παράγεται στη Θεσσαλία πουλιέται έξω για 350 εκατομμύρια ευρώ και εδώ μεταποιειται σε νήμα το 2-3%. Αν γινόταν νήμα θα είχε αξία διπλάσια. Το κόστος ενέργειας είναι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ αν γινόταν νήμα και λένε ότι δεν μπορεί να επιδοτηθεί. Γιατί επιδοτείται στον τομέα του αλουμινίου ; Μπορεί κανείς να απαντήσει ;

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα έχουμε ξαναγράψει κ.Περιφεριάρχα. Εκεί το εργοστάσιο το έχει ολιγάρχης κατασκευαστικών,βιομηχανιών μετάλλων,καί ενέργειας.Εκανε το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος γιά ίδια χρήση στο εργοστάσιο αλλουμίνας καί μετά το άλλαξε. Το πουλάει στο σύστημα ακριβά καί το αγοράζει επιδοτούμενο από αυτό ( δλδ από εμάς).Τα νηματουργία καί τα βαμβάκια δεν ” τα βλέπει” κανένας. Στοιχειώδες Watson.

    • Η σύμβαση αυτή είχε εγκριθεί το 2016 από το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ , ας ρωτήσει στο κόμμα του επομένως.

      • Απολύτως ορθό. Αλλωστε η αναβολή των βουλευτικών εκλογών τού 2019 γιά μία εβδομάδα έγινε να περάσει ο νόμος γιά τον νέο ποινικό κώδικα με ευνο’ι’κές διατάξεις γιά πλήθος αδικημάτων, κυρίως οικονομικών (όχι για την σύμβαση πού αναφέρεις αλλά γιά άλλα οικονομικά σκάνδαλα). Λέγεται ότι όταν η Αχτσιόγλου προσέφυγε γιά οικονομική βοήθεια σε ολιγάρχη, γιά το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, επικαλέστηκε αυτόν ακριβώς τον νέο ποινικό κώδικα. Να επισημάνουμε ότι τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα δεν καταψήφισαν αλλά απείχαν. Σε ότι αφορά την επιδότηση της αλουμίνας αυτή έρχεται από το μακρινό παρελθόν με αποκορύφωμα την σύμβαση τού 2016.

    • Εδώ ο Trikalinos μας λέει να νεκρώσουμε όλα τα χωράφια, της πιο εύφορης γης της Ευρώπης και να βάλουμε ηλιακούς συλλέκτες. Ή, να μην κάνουμε τίποτα, ζώντας με τα pass. Μας φοβίζει δε, με το πάθημα του ΄80. Πριν 44 ολάκερα χρόνια δηλαδή.
      Προσοχή στη λεπτομέρεια: έχει μόνο αρνητικές απόψεις, ποτέ προτάσεις συγκεκριμένες.

        • Προτάσεις σοβαρές για να μας πάρουν σκλάβους οι Ολλανδοί, μας λες; Και τι θα πούμε στον Θεόδωρο και στο Γεώργιο* όταν αξιωθούμε να ”ανέβουμε επάνω”;
          Ειδικά ο αθυρόστομος δεύτερος, θα μας την ”πει” …βαρέως. Θα κοκκινίσουν τα μαγουλάκια μας…
          *Μην πάει το μυαλό σου στους ξένους που βασίλευσαν εν Ελλάδι, λόγω γκαφαλίασης του λαού, ανόητε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης