"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Αγρότες: Παρατεταγμένα τα τρακτέρ στον Ε65 έξω από την Καρδίτσα – «Μόνος δρόμος αυτός του αγώνα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δυναμικό «παρών» δίνουν στον κόμβο του Ε65, έξω από την Καρδίτσα, οι αγρότες της περιοχής.Η κινητοποίηση έρχεται μετά το κάλεσμα που απηύθυνε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) τις προηγούμενες ημέρες.Αφορμή για να σημάνει «συναγερμό» η ΕΟΑΣΚ ήταν η μη ανταπόκριση από πλευράς του αρμόδιου υπουργού, σε αιτήματα των αγροτών που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με την τιμή του βαμβακιού και το κόστος παραγωγής, εστιάζοντας ειδικά στην τιμή του πετρελαίου. 

«Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα»

«Ο μόνος δρόμος», όπως τόνισαν οι αγρότες, «είναι αυτός του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας έφτασε στην εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Γιατί ότι κατακτήθηκε έως τώρα ήταν μέσα από αγώνες».

Σε δηλώσεις του το μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας, Κώστας Τζέλλας, σημείωσε ότι «ξεκινάμε το προγραμματισμένο μπλόκο στον Ε65» και πρόσθεσε: «Συνάδελφοι αγρότες από διάφορες περιοχές της Καρδίτσας συμμετέχουν στην κινητοποίηση με αιχμή τις εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι, αλλά και το κόστος παραγωγής, το ακατάσχετο, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον ΕΛΓΑ και όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. Καλούμε, τους συναδέλφους αγρότες απ’ όλο το Νομό να συμμετάσχουν στο μπλόκο με τα τρακτέρ να είμαστε πιο δυνατοί για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Να κλείσουν τ’ αυτιά τους σ’ αυτούς που τους παίρνουν τηλέφωνο και τους ενοχλούν, λέγοντάς τους ότι δεν γίνεται τίποτα. Να καταλάβουν ότι μόνο μέσα από το δυναμικό αγώνα έχουμε μέλλον και θα κερδίσουμε κάποια πράγματα».

Επίσης, το μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας, Γιάννης Τσιούτρας, υποστήριξε πως «εδώ και τώρα διεκδικούμε λύσεις», προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός που έβαλε μπροστά με δηλώσεις η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα».

Οι αγροκτηνοτρόφοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να έχουν βιώσιμο εισόδημα. Παράλληλα, τονίζουν ότι πρέπει να σταματήσει το «αίσχος των ανοιχτών τιμών», ενώ ζητούν να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή: ΑΠΕ –

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης