"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.7 C
Trikala

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Τίποτα το ενθαρρυντικό για την ικανοποίηση των αναγκών των πλημμυροπαθών από την δημοτική αρχή δεν διαπιστώθηκε μετά την συνάντηση μελών της Επιτροπής με τον αντιδήμαρχο κ. Γεωργίου.

Μια σειρά ζητημάτων η στάση της δημοτικής αρχής τα έχει μετατρέψει ουσιαστικά σε ατομική ευθύνη των πληγέντων για την αντιμετώπισή τους. Παράλληλα η ευθύνη για την κάλυψη των αναγκών και για τις αποκαταστάσεις παγιώθηκε σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ, που μετατίθεται στην περιφέρεια και στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα:

• Στέγαση: η μόνη στήριξη που προσφέρεται είναι το γκέτο του Κουτσόχερου αντί της διαμονής σε κοντέινερς στη Φαρκαδόνα που ζητούν οι πληγέντες ωσότου να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Για ότι άλλο η κάθε οικογένεια καλείται να πληρώσει μόνη της την στέγαση. Επιπλέον, οι πληγέντες ακόμα περιμένουν επιτροπές και ελέγχους που εξακολουθούν να μην ολοκληρώνονται. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή ζήτησε την διευκόλυνση των πληγέντων με την μεταφορά του γραφείου πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας στο οποίο γίνονται οι όποιες τεχνικές διαδικασίας από τα Τρίκαλα που βρίσκεται σε χώρο του ΚΕΠ στη Φαρκαδόνα ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πλημμυροπαθών σε χρόνο και χρήμα.

• Σίτιση: αφορά μόνο τους διαμένοντες στη δομή του Κουτσόχερου και περιλαμβάνει ένα μπολ φαγητό την ημέρα χωρίς σαλάτα, φρούτο, χωρίς γαλακτοκομικά, μια διατροφή εξαιρετικά ελλιπής που απευθύνεται και σε παιδιά και ηλικιωμένους.

• Υποδομές: η αποκατάσταση των υποδομών (αναχώματα, γέφυρες, αστική και αγροτική οδοποιία) που επλήγησαν εξακολουθεί να είναι στάσιμη αφήνοντας έκθετους τους κατοίκους σε ταλαιπωρία, κινδύνους κατά την μετακίνηση και σε ενδεχόμενη πλημμύρα σε επόμενες μεγάλες βροχοπτώσεις. Επιπρόσθετα, τέθηκε η απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων της Φαρκαδόνας που εξακολουθούν να μην αποκαθίστανται μετά την ολοκλήρωση των έργων για τον βιολογικό καθαρισμό.

• Πολιτική προστασία: κανένας σχεδιασμός και προετοιμασία για την τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων που θα ενημερώνουν για όγκους νερού που έρχονται στην επικράτεια του δήμου Φαρκαδόνας, την δημιουργία και στελέχωση υπηρεσίας, εκπαίδευση προσωπικού και κατοίκων, έγκαιρης ενημέρωσης του πληθυσμού, εύρεση χώρων ασφαλής συγκέντρωσης. Η καταστροφή που τοπικοί, περιφερειακοί και κυβερνητικοί παράγοντες άφησαν να συμβεί δεν έχει γίνει μάθημα.

• Αποζημιώσεις: μικρός αριθμός πλημμυροπαθών έλαβε την πενιχρή αποζημίωση που είναι γελοία μπροστά στο μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το κάθε σπίτι ή επιχείρηση. Η διεκδίκηση της αποζημίωσης για το 100% της ζημιάς χωρίς προϋποθέσεις που δικαιούνται οι πληγέντες βρίσκεται μακριά από την κυβερνητική ατζέντα και η ενθάρρυνση και στήριξη του αγώνα των πληγέντων βρίσκεται μακριά από τη βούληση της δημοτικής αρχής.

Η Επιτροπή συνεχίζουμε την οργανωμένη δράση μας, συνεχίζουμε την διεκδίκηση αποζημιώσεων για το 100% της ζημιάς χωρίς προϋποθέσεις, την αποκατάσταση των υποδομών, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την στέγαση, σίτιση και ιατροφαρμαευτική στήριξη των πληγέντων με ευθύνη της κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης